Chyb rozhodčích v letošním play-off extraligy je už příliš, hodnotí Martin Procházka

V semifinálové sérii mezi Třincem a Pardubicemi se Oceláři dostali do vedení 3:2 na zápasy a jsou krok od postupu do extraligového finále. Co pro Třinec znamená faktor útočníka Martina Růžičky? Co Martin Procházka říká na chyby rozhodčích, které v play-off ovlivňují důležité zápasy? Jak se měl útočník Lukáš Sedlák zachovat při situaci, kdy zlomil hokejku a Pardubice hrály v oslabení? Jak se dá zvýšit kvalita sudích? Poslechněte si celou Čistou hru. 

Martine, líbí se ti v extralize víc trenéři v obleku nebo v teplákové soupravě?

Přiznám se, že se mi líbí víc trenéři v obleku. Dodává to zápasu prestiž.

Když jsi byl profesionálním hráčem, řešil jsi nějak módu?

My jsme to neřešili. V extralize to bylo na pohodu, maximálně v národním týmu se řešilo to, aby jsme měli stejnou soupravu.

Čtěte také

Pardubice prohrávají v semifinálové sérii s Třincem už 2:3 na zápasy. Jsou podle tebe stále favoritem na titul?

Vzhledem k nabitému kádru určitě patří k favoritům na zisk titulu, ale narazily na Třinec. Oceláři mě překvapují, protože můžu říct, že jsou v některých zápasech i lepším týmem. Mančaft, který vstřelí první branku, tak to utkání zvládne. Alespoň do včerejšího zápasu to tak fungovalo. Třinec to zvládá perfektní defenzivou v čele s brankářem Ondřejem Kacetlem, ale překvapuje mě, že se s tím Pardubice nevyrovnají a nedávají více branek. 

Jsou nyní Pardubice v nervech?

Minulé utkání byly schopny vyhrát v Třinci 2:0, což se jim může povést i teď. V šestém zápase bude záležet na detailech. Soupeři už jsou nastudovaní, znají systémy a moc překvapivých momentů neočekávám. 

Jak pátý semifinálový duel mezi Pardubicemi a Třincem hodnotí reportér Radiožurnálu Sport František Kuna? Mají Východočeši proti Ocelářům podobné starosti jako měla ve čtvrtfinálové sérii Sparta? Co všechno se semlelo ve finálové sérii Chance ligy mezi Zlínem a Vsetínem? Poslouchejte každý den pořad S mikrofonem za hokejem. V úterý 11. dubna od 17.30 pokračuje pátým zápasem semifinálové série mezi Vítkovicemi a Hradcem Králové. 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
autoři: David Nyč , rej
Spustit audio

Související