Chceme se vyhnout baráži. A rád bych si konečně zahrál play off, přeje si Tomáš Plekanec

14. září 2022

Ve středeční sportovní talkshow Na place si s moderátorem Ladislavem Hamplem povídá hokejista Rytířů Kladna Tomáš Plekanec, a to na nově zrekonstruovaném kladenském stadionu. Jak je důležité pro hokejistu dobré zázemí? A jako dlouho bude ještě hrát Tomáš Plekanec hokej?

V jaké fázi přípravy jsi před začátkem hokejové extraligy?

Čtěte také

Je to poslední týden takového dolaďování už takových herních věcí, uvidíme, jak na tom jsme. Zažil jsem, že byla skvělá příprava, pak začátek nestál za nic. A naopak příprava nebyla nic moc a začátek výborný. Pak se nám třeba dařilo do 10 kola, a pak se všechno rozpadlo. Takže mám za sebou všechno. Je to o tom daném momentu, zápase, jak se tým naladí a připraví. A pak se snažíš nějak balancovat.

Jaké máte s Kladnem ambice v nadcházející sezoně?

Chceme se vyhnout baráži, což se chceme posledních pět, šest let a nedaří se nám to. Chtěl bych konečně hrát play off, alespoň předkolo. Člověk nikdy neví, pak se může dostat i dál. Samozřejmě vyhlašování nějakých finále, semifinále teď tady neproběhne. Ale play off, a pak se uvidí.

Takže zklamáním by byla baráž?

Samozřejmě zklamáním. Tady se pět, šest let se extraliga drží zuby nehty, jde to nahoru a dolů. Takže už by bylo načase to trochu posunout a stabilizovat se alespoň v tom předkole. Věřím, že letos se nám to podaří.

Co je potřeba, aby úspěch týmu přišel? Co všechno se musí sejít?

Jsou tady mladí kluci, kteří se učí a potřebují slyšet věci pořád do kola, aby si uvědomili, že vítězství jsou o malých detailech a v tom se zlepšovat. To se nám loni nedařilo, a proto jsme prohrávali spoustu zápasů o gól. Nebo jsme doháněli ve druhé a třetí třetině, a nestihli jsme to dohnat. Takže to jsou malé detaily, které nás můžou jednoznačně posunout do play off. A potom je to na tom, jak se nám podaří to posunout dál.

Těšíš se na novou sezonu?

Těším. Hlavně letos, protože loni jsme měli těžké podmínky, jezdili jsme do Chomutova. Tady máme podmínky takové, jaké jsou, už se těšíme do zrekonstruované kabiny, zase mít tu svoji rutinu. Věřím, že se letos budeme zase cítit jako profesionální sportovci se zázemím a halou, než jenom na cestách.

Co pro hokejisty a fanoušky znamená renovovat hokejovou halu? A jaký zásadní rozdíl vnímá mezi zkušeností z NHL a naší extraligou? Poslechněte si celý rozhovor.

Talkshow Na place každou středu na Radiožurnálu Sport

 

 

 

 

autoři: Ladislav Hampl , prh
Spustit audio

Související