Česká plavecká stálice. Poslechněte si medailon Simony Kubové

Úspěšná plavkyně Simona Kubová (rozená Baumrtová) zažila snovou sezonu v roce 2012, kdy se jí zadařilo na evropském šampionátu, na olympijských hrách v Londýně, ale i na mistrovství světa v krátkém bazénu. Její kariéra ale není protkána jen úspěchy. Jak bojovala, když se jí zrovna dvakrát nedařilo? Co říká na vznik Mezinárodní plavecké ligy? Poslechněte si medailon, který pro posluchače Radiožurnálu Sport připravil Martin Charvát a navnaďte se na četbu audioknihy.

Mezi plaveckou elitu se Simona Baumrtová propracovala v roce 2010 a v následujících letech se z ní stal jeden z nejčastěji zmiňovaných českých sportovců. Celý rok 2012 plavala skvěle, na jaře získala bronz na mistrovství Evropy a v létě jí těsně uniklo olympijské finále v Londýně. Vše vygradovalo na mistrovství světa v krátkém bazénu.  

Hodně hustý. Další třetí místo do sbírky. Bronzová medaile je skvělá, vůbec jsem to nečekala,“ tvrdila po zisku medaile ze světového šampionátu v Istanbulu.

Na snovou sezonu 2012 navázala i v roce 2013, kdy přidala další cenné kovy na evropském šampionátu. Pak ale následovaly roky, kdy se jí úplně nedařilo. Jak se s těžkým obdobím popasovala? Už s příjmením Kubová plave i v roce 2023 a je možné, že se pokusí kvalifikovat i na své čtvrté olympijské hry.

Čtěte také

Jak vnímá dosavadní účasti na olympijských hrách? I to se dozvíte v audioknize Simona Kubová: Krása mezi stěnami. Úryvky z ní pro posluchače Radiožurnálu Sport čte David Novotný. Vždy od úterý do neděle po 23. hodině v našem vysílání.

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. Všechny díly exkluzivní série jsou dostupné na webu sport.rozhlas a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

autoři: Martin Charvát , rej
Spustit audio

Související