Češi i přes rychle inkasovanou branku rozdrtili Švýcarsko. Ukázalo to sílu našeho týmu, řekl Marcel

3. leden 2023

Čeští hokejisté suverénně prošli do semifinále mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Švýcarsko rozdrtili 9:1. Přitom utkání nezačalo pro české mladíky vůbec dobře. Už po dvaceti dvou vteřinách přišel obrovský šok, když útočník Robin ujížděl sám na Tomáše Suchánka a českého gólmana pokořil bekhendovou kličkou mezi nohy. Inkasovaný gól svěřence trenéra Radima Rulíka probral a poté už český výběr dominoval. Po vysoké výhře nad Švýcarskem čeká český tým v semifinále Švédsko.

„To že jsme dokázali rychle odpovědět, ukázalo sílu našeho týmu. Rychle jsme se dostali do vedení o dva góly,“ odpovídal po první třetině v rozhovoru České televize Marcel Marcel, který měl na svědomí vedoucí gól na 2:1 po krásné individuální akci.

„Bylo to vlastně v oslabení. Získal jsem puk, viděl jsem šanci, tak jsem se rozjel, obehrál jsem beka a padlo to tam.“ 

Padlo to tam na turnaji poprvé, a když k tomu Marcel přidal jeden gól navrch a asistenci, bylo z toho ocenění pro nejlepšího hráče utkání českého výběru. Marcel Marcel ale nebyl jediný hráč, který prožil dvougólový večer. Jiří Kulich a Gabriel Szturc měli také dvakrát radost, že dostali puk do švýcarské branky. Hlavně ale propukla radost v kabině, že Češi postoupili mezi čtyři nejlepší týmy turnaje.

V boji o postup do finále se český tým utká ve středu od 20:30 SEČ se Švédskem.

Spustit audio

Související

Sledujte nás