Nečekali jsme, že budeme mít šest bodů, přiznává po snovém vstupu do šampionátu trenér hokejistů Rulík. Gólman Suchánek má rekord

Senzační výhra 5:2 nad Kanadou a demolice 9:0 s Rakouskem. To jsou dosavadní výsledky české hokejové reprezentace do dvaceti let na šampionátu v Kanadě. Takhle úspěšný vstup český výběr nepamatuje od roku 2001. Průběžně vedou základní skupinu A a mají na dosah postup do čtvrtfinále. V dalším utkání se ve čtvrtek 29. prosince svěřenci trenéra Radima Rulíka utkají s výběrem Švédska. Utkání v Halifaxu začíná v 19:30.

„Nečekali jsme, že po dvou zápasech budeme mít šest bodů. Pro nás bylo strašně důležité dnes vyhrát, protože po zápase s Kanadou jsme hráli zápas-zápas. Jsou to ošemetné zápasy, ale myslím, že kluci to výborně zvládli,“ pochvaloval si trenér české dvacítky Radim Rulík, že Češi utkání s Rakouskem v klidu kontrolovali. A to i přestože mezi duely s Kanadou a Rakouskem neuplynulo ani 24 hodin.

Poprvé od roku 2001 je hokejová dvacítka na světovém šampionátu po prvních dvou utkáních stoprocentní. Navíc se skórem 14:2. Kromě střelců vyčnívá z českého kádru především brankář Tomáš Suchánek. Vedle čistého konta, které vychytal v zápase proti Rakousku, si připsal už tři asistence u vstřelených gólů českého výběru. Navíc je rekordmanem mistrovství, protože ze všech gólmanů má nejvíc kanadských bodů v historii šampionátů.

Češi jsou teď o skóre první v tabulce skupiny A před silnými Švédy. S nimi se utkají ve čtvrtek v půl osmé večer.

autoři: Tadeáš Skalický , rej
Spustit audio

Související