Ve čtvrtfinále musíme náš výkon posunout ještě o level výš, říká útočník Martin Ryšavý

2. leden 2023

Čeští hokejoví junioři na mistrovství světa v kanadském Halifaxu vyhráli základní skupinu A a v pondělí 2. ledna od 19:30 SEČ se ve čtvrtfinálovém utkání střetnou se Švýcarskem. Vedle souboje Čechů se Švýcary se utkají Kanaďané se Slováky, Američané s Němci a v severském derby na sebe narazí Finové a Švédi. Všem čtvrtfinálovým utkáním je v zámoří vyhrazeno pondělí. Co od klíčového zápasu čeká hokejový útočník Martin Ryšavý?

V základní skupině A svěřenci trenéra Radima Rulíka zaskočili favorizovanou Kanadu, když jí porazili 5:2. Žádný problém neměli se soupeřem z Rakouska, kterého porazili 9:0, stejně tak nešetřili Němce, které smetli 8:1. Jediným přemožitelem českých hokejistů bylo Švédsko, kterému podlehli 2:3 po prodloužení. Jaký recept bude platit na Švýcarsko?

„Musíme hrát pořád jako jeden tým, plnit plán celých šedesát minut. To jsme ukázali v těžkých zápasech proti Kanadě a Švédsku. Ve čtvrtfinále musíme všechno posunout ještě o level výš. Můžeme vyhrát skupinu, ale pokud nepřejdeme přes čtvrtfinále, tak to nebude žádný úspěch,“ motivuje tým a zároveň krotí emoce hokejista Martin Ryšavý.

Ve Scotiabank Centre bude úvodní buly čtvrtfinálového zápasu mezi Českem a Švýcarskem vhozeno v 19:30. Pořadí se českým mladíkům proklouznout do semifinále?

autoři: Filip Šedivý , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás