Bývalá tenistka Dominika Cibulková: Po kariéře je mojí prioritou syn Jakub. Tenis mi nechybí

Ve sportovní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou se rozpovídala bývalá profesionální tenistka a vítězka Turnaje mistryň z roku 2016 Dominika Cibulková. Slovenská hráčka oznámila konec kariéry v roce 2019 po přetrvávajících komplikacích se zraněnou Achillovou šlachou při křtu autobiografie Tenis je můj život. Nyní je její prioritou starost o dvouletého syna. Co si sympatická tenistka užívá po kariéře? Chtěla by se v budoucnu stát kapitánkou fedcupového týmu?

Domčo, co po kariéře aktuálně děláš?

Je toho mnoho, ale v posledních měsících jsem žila tím, že jsem byla ve slovenském Let's Dance. Šla jsem s kůži na trh a protancovala se až do osmého kola. Ale určitě se fulltime věnuji synovi a rodině. Mám svoji tenisovou akademii a v Bratislavě jsem si otevřela dětský obchod a mám i plno reklamních povinností. Miluji i výletíky a dovolené. Opravdu je to celkem složité vše skloubit.

Čtěte také

Akademie Dominiky Cibulkové v Bratislavě je v plném proudu. Věděla jsi už během aktivní kariéry, že se budeš tímto směrem realizovat?

Určitě ano, protože tenis je mi absolutně nejbližší. Jako profesionální hráčka vím, co to všechno obnáší a samozřejmě chci svoje zkušenosti předat dál. Akademie fungovala už během mojí kariéry a já se s nimi spojila. Nyní je to místo, kam chodím jednou týdně pozorovat děti a je to hodně příjemné. K tomu pořádáme letní tenisové kempy.

Kdy naposledy jsi si byla zahrát tenis sama na sebe?

Od té doby, co jsem skončila, tak jsem si sama za sebe zahrát nešla. Mě nebaví jít si jen tak zapinkat. To mě neláká. Jakmile bych šla na kurt, tak bych musela hrát naplno. Třeba nyní mě oslovili, jestli bych si nezahrála na Wimbledonu turnaj legend. Na to se ale ještě necítím, protože jsem skončila před dvěma lety. Pokud tam ale budou hráčky z mé éry, tak si to třeba za rok už dokážu představit.

Jak moc tenis sleduješ, výsledky a dění na okruhu WTA?

Nechci říct, že bych to neměla vůbec v merku, určitě vím, kdo vyhrál Roland Garros, občas se dívám i na mužské zápasy. Ale určitě to není tak, že bych si sedla a podívala se na finále turnaje v Madridu.

Jak Dominika Cibulková s odstupem času hodnotí to, že hrála v období, kdy na okruhu kralovaly sestry Williamsovy? Co dělá v tenisovém důchodu? Bude vést syna Jakuba k tenisu? Poslechněte si celý rozhovor s tenistkou ze Slovenska.

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související