Bývalá tenistka Lucie Šafářová: Hrát finále French Open proti Sereně Williamsové byl pro mě highlight kariéry

Hostem sportovní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je bývalá profesionální tenisová hráčka Lucie Šafářová. Rodačka z Brna se v žebříčku WTA nejvýše klasifikovala jako pátá hráčka světa v roce 2015 a ve čtyřhře dokonce jako světová jednička v roce 2017. Manželka hokejisty Tomáše Plekance nyní čeká druhého potomka, ale na tenis nezanevřela, ve volných chvílích ho sleduje a fandí českým reprezentantkám. Kdy sama začínala s tenisem? Poslechněte si celý rozhovor!

Vzpomínáš na něco, co Ti z tenisu chybí?

Občas si řeknu při sledování zápasů na grandslamech, že teď bych si tam šla zahrát. Když si ale uvědomím, co by člověk musel všechno obětovat, tak si to rychle rozmyslím. Opravdu mi to nechybí, že bych se chtěla vracet.

Byla finálová účast na French Open tvým vrcholem kariéry?

Pro tenistu se to určitě tak dá říct. Ale nemůžu vybrat jen jeden turnaj, protože si hrozně cením i titulů z Fed Cupu a zisku olympijské medaile. Samozřejmě zahrát si finále French Open a ještě proti Sereně Williamsové to byl highlight kariéry. 

Čtěte také

Jak vzpomínáš na období, kdy jsi čtyřikrát zvítězila v týmové soutěži?

Fed Cup jsem milovala, vždy jsem se těšila na týden týmové soutěže. Velká část našeho úspěchu spočívala v tom, že jsme měli výbornou partu. Nenapadá mě, že bych někdy odmítla účast na Fed Cupu, pouze jednou mě na turnaj nepustilo zranění. 

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související