Byli lepší v osobních soubojích, přiznává obránce Němeček po porážce s Lotyšskem

16. květen 2023

Hokejová reprezentace na mistrovství světa poprvé prohrála. Ze zápasu s Lotyšskem má bod za porážku 3:4 v prodloužení. Češi sice po první třetině vedli, celý zápas ale byli střelecky aktivnější domácí hráči. Jedním z hlavních faktorů porážky byly osobní souboje, ve kterých byl soupeř českých hokejistů lepší. Krátce po zápase to reportérovi Radiožurnálu Sport Františku Kunovi potvrdil i obránce David Němeček. 

„Je to škoda. Ale taky jsme podobný zápas potřebovali a já věřím, že nám to pomůže,“ našel snad jediné pozitivum na zápase jeden z úspěšných českých střelců Dominik Kubalík. 

Na počet střel na branku byli Češi výrazně pasivnější než soupeř. „Byl jsem rád, že těch střel na mě šlo víc, že jsem se mohl dostat do tempa hry,“ řekl brankář Šimon Hrubec.

Tempo hry ale od začátku zápasu diktovali hlavně Lotyši. „Byli lepší v osobních soubojích, o tom dnešní hokej je a my v tom zaostávali. Bohužel jsme dostali dva góly po standardních situacích, po prohraném buly v obranném pásmu přišla střela a musíme se na to určitě kouknout na video,“ tvrdí obránce David Němeček. 

Češi mají po třech zápasech na světovém šampionátů sedm bodů a v dalším utkání nastoupí ve čtvrtek od 15.20 proti Slovincům. Celé utkání samozřejmě uslyšíte v přímém přenosu na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport. 

autoři: František Kuna , rej
Spustit audio

Související