‚Bude to těžké finále, ale těšíme se na výzvu.‘ Kapitán švýcarských hokejistů Josi očekává tvrdý boj s Českem

26. květen 2024

Švýcarští hokejisté sice mají po postupu do finále mistrovství světa na regeneraci méně času než Češi, ale na domácí výběr si věří. Těší se i na atmosféru závěrečného duelu. Finálový duel začíná v přímém přenosu Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport ve 20.20.

Poprvé od zlata 2010 budou hrát čeští hokejisté finále mistrovství světa. Navíc v Česku. Před vyprodanou Praha arenou vyzvou v neděli večer svěřenci Radima Rulíka v posledním duelu turnaje Švýcary. Ti se na čtvrtý pokus ucházejí o první titul světových šampionů.

„Hrát o zlaté medaile jsme chtěli, tvrdě jsme na tom pracovali. Zase jsme o krok blíž našemu cíli, k premiérovému švýcarskému titulu. Je to skvělý pocit,“ smál se v mixzóně po semifinálovém triumfu nad Kanadou 3:2 po nájezdech švýcarský elitní obránce Jonas Siegethaler, který se těší na atmosféru večerního vyprodaného souboje o zlato s domácím výběrem.

Stejně tak se těší další hvězdný obránce a kapitán Roman Josi. „Bude to hodně těžké finále. Češi mají dobrý tým, hrají před svými skvělými fanoušky, ale těšíme se na tu výzvu,“ přikyvoval po semifinálovém utkání Josi.

„Bude tu určitě neskutečná atmosféra, taky že jsme v Česku. I my tu ale máme nějaké naše fanoušky. Už jsme navíc ve skupině zkusili, jaké to je, hrát proti domácím s lidmi v zádech. Už tehdy byla úžasná atmosféra. Bude to boj ale zároveň snad i zábava, už se finále nemůžu dočkat,“ řekl druhý nejproduktivnější útočník Švýcarska na turnaji Nico Hischier.

V Praha areně české hokejisty za zlatem požene od 20.20 drtivá většina ze 17 413 fanoušků v hale. Celé finále, první pro Česko po 14 letech, nabídne Radiožurnál a Radiožurnál Sport v přímém přenosu. I se studiem mistrovství světa z Harfy, které startuje už v 19 hodin s Robertem a Kristianem Reichelem. Chybět samozřejmě nebude ani Martin Procházka.

autoři: Jakub Kanta , klh , rej
Spustit audio

Související