Biatlonisté se z Pokljuky přesunuli do Ruhpoldingu, kde pokračuje Světový pohár. Poslouchejte přímé přenosy ze všech závodů na Radiožurnálu Sport

14. leden 2023, aktualizováno

Nedostatkové zboží letošní zimní sezony? Sníh! Naopak o závody v biatlonu není nouze. Elitní závodníci se ze slovinské Pokljuky přesunuli do německého Ruhpoldingu, kam také ještě nedorazila zima. Slovinsko bylo ve znamení pátých míst, jak se bude dařit českým reprezentantům v Německu? Prohlédněte si harmonogram závodů a užijte si přímé přenosy na Radiožurnálu Sport. V neděli biatlonový kolotoč zakončí závody s hromadným startem. V místě dění máme reportéra Miroslava Lence.

Biatlonová kavalérie nezpomaluje, naopak. Světový pohár se v roce 2023 rozběhl v Pokljuce a nyní se nejen čeští reprezentanti přesunuli do německého Ruhpoldingu.

Sníh je jen na tratích, které jsou podle sportovců v relativně dobré kondici. Sněhové zásobníky už se ale vyprázdnily a každý den kromě soboty je hlášený déšť a teploty vysoko nad nulou.

Kvůli nemoci do Německa neodcestoval Jonáš Mareček, sestava českých mužů tak bude čtyřčlenná: Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík a po roce se do Světového poháru vrátil uzdravený Vítězslav Hornig, který prožil štafetovou premiéru.

České biatlonistky Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová byly páté ve štafetě v Ruhpoldingu. Je to jejich maximum v aktuální sezoně Světového poháru, v předchozích závodech skončily šesté a sedmé. 

Biatlonista Michal Krčmář skončil osmý ve vytrvalostním závodě Světového poháru v Ruhpoldingu. Jednatřicetiletý rodák z Vrchlabí útočil v německém středisku na stupně vítězů, nakonec ale o ně přišel kvůli jediné chybě na poslední střelecké položce. Přesto skončil potřetí v sezoně v první desítce.

V závodě s hromadným startem Krčmář obsadil 23. místo. Rodák z Vrchlabí doplatil na tři střelecké chyby a nenavázal v německém středisku na osmou příčku z vytrvalostního závodu. První čtyři místa obsadili Norové, navzdory třem trestným kolům zvítězil lídr seriálu Johannes Thingnes Bö. 

České biatlonistky se v závěrečném závodě s hromadným startem Světového poháru v Ruhpoldingu mezi prvních patnáct nevešly. Markéta Davidová skončila po čtyřech střeleckých chybách sedmnáctá, Jessica Jislová byla s jedním trestným kolem o příčku horší. Vyhrála Francouzka Julia Simonová

PROGRAM ZÁVODŮ SP NĚMECKO

Středa 11. 1. – 14:10 – vytrvalostní závod mužů
Čtvrtek 12. 1. – 14:10 – vytrvalostní závod žen
Pátek 13. 1. –  14:25 – štafeta mužů
Sobota 14. 1. – 14:25 – štafeta žen
Neděle 15. 1. – 12:30 – hromadný start mužů
Neděle 15. 1. – 14:45 – hromadný start žen

V německém Ruhpoldingu nechybí ani náš reportér Miroslav Lenc. Ve vysílání Radiožurnálu Sport se tak můžete těšit na přímé přenosy a živé vstupy z páté zastávky Světového poháru aktuální sezony. Tak si nás nalaďte a držte palce českým reprezentantům.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás