První biatlonovou zastávku roku 2023 obstará Pokljuka. Buďte u toho s Radiožurnálem Sport

6. leden 2023, aktualizováno

Po dvou letech se biatlonová elita vrací na Pokljuku, kde Markéta Davidová slavila titul mistryně světa. Podaří se jí nebo jejím parťákům na tento úspěch letos navázat? Slovinský seriál závodů otevřou ve čtvrtek 5. ledna biatlonistky závodem ve sprintu. Prohlédněte si harmonogram závodů a užijte si přímé přenosy na Radiožurnálu Sport. V místě dění máme reportéra Davida Nyče.

Po vánoční pauze se znovu rozbíhá biatlonový kolotoč a všichni jsou ve velkém očekávání s jakou formou se biatlonisté po krátkém závodním volnu vrátí zpět.

Michal Krčmář odjel na Pokljuku už 22. prosince, Markéta Davidová se k němu připojila po Štědrém dnu. Oba si 28. prosince odskočili na exhibici do německého Gelsenkirchenu, jinak se až doteď připravovali ve Slovinsku.

V pondělí 2. ledna do Slovinska odcestoval zbytek týmu: Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík, Jessica Jislová a Tereza Voborníková. Zlepšil se i zdravotní stav Lucie Charvátové, která by mohla nastoupit už do čtvrtečního sprintu.

PROGRAM ZÁVODŮ SP SLOVINSKO

5. 1. – 14:20 – sprint žen
6. 1. – 14:20 – sprint mužů
7. 1. – 11:30 – stíhací závod žen
7. 1. – 14:45 – stíhací závod mužů
8. 1. – 11:45 – smíšená štafeta dvojic
8. 1. – 14:25 – smíšená štafeta

Ve slovinské Pokljuce nebude chybět ani náš reportér David Nyč. Ve vysílání Radiožurnálu Sport se tak můžete těšit na živé vstupy a přímé přenosy ze čtvrté zastávky Světového poháru aktuální sezony. Tak si nás nalaďte a držte palce českým reprezentantům.

autoři: Miroslav Lenc , Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás