Česká biatlonová výprava závodí ve francouzském Le Grand-Bornand. Buďte u toho s Radiožurnálem Sport

16. prosinec 2022, aktualizováno

Po finském Kontiolahti a rakouském Hochfilzenu pokračuje Světový pohár v biatlonu ve francouzském středisku Le Grand-Bornand. Po veleúspěšném vystoupení českých biatlonistů v Hochfilzenu, kde se hned dvakrát na stupně vítězů podívala Markéta Davidová a Jakub Štvrtecký zaběhl životní závod, budou na programu i první hromadné starty sezony. Předvánoční atmosféru si ve Francii užije i reportér Miroslav Lenc, který obstará přímé přenosy i živé vstupy ze všech závodů.

Od Hochfilzenu v sestavě českého týmu proběhly dvě změny. Mikuláš Karlík odcestoval na IBU Cup do italského Ridnaun a ženský tým opustila Tereza Voborníková, která zvolí individuální přípravu na další závody. Ve francouzském Le Grand Bornand se tak na start postaví čtyři české ženy a čtyři muži.

„Praporky jsou trochu těžší, takže když fouká víc, musí se připravit cvakat o jeden cvak navíc, než jsou zvyklí,“ popisuje specifika při střelbě v dešti trenér Mathew Emmons, který má ve své sbírce hned tři olympijské medaile.

S českými biatlonisty tak těsně před závody mluví nejenom o technice střelby, ale i koncentraci a soustředění.

„Kluci nejsou úplně spokojeni, ale je to pro všechny stejné. Když mají všichni podmínky stejné, je to příležitost, máme možnost něco dělat – když jsou ostatní naštvaní a my zůstaneme pozitivní, tak máme šanci,“ říká americký kouč českých biatlonistů ke kladnému nastavení mysli, které je důležitým faktorem konečného úspěchu.

PROGRAM ZÁVODŮ SP FRANCIE

15. 12. – 14:10 – sprint mužů
16. 12. – 14:15 – sprint žen
17. 12. – 12:10 – stíhací závod mužů
17. 12. – 14:15 – stíhací závod žen
18. 12. – 12:10 – hromadný start mužů
18. 12. – 14:15 – hromadný start žen

Ve francouzském Le Grand-Bornand nebude chybět ani náš reportér Miroslav Lenc. Ve vysílání Radiožurnálu Sport se tak můžete těšit na živé vstupy a přímé přenosy z třetí zastávky Světového poháru. Tak si nás nalaďte a držte palce českým reprezentantům.

autoři: Miroslav Lenc , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás