Bartošák už dostal nespočet šancí. Nevím, co by mu pomohlo, přemýšlí Procházka

Co si Martin Procházka myslí ohledně další kauzy s brankářem Hradce Králové Patrikem Bartošákem? Je ve hře šance, že by se v nejbližší době v sestavě trápícího se Kladna objevil Jaromír Jágr? Považuje olympijský šampion z Nagana a bývalý hokejista férové, když se v nižších soutěžích odkupují licence? Co očekává od úterního šlágru 23. kola mezi Spartou a Litvínovem? Poslechněte si Čistou hru a dejte si další extraligové kolo ve vysílání Radiožurnálu Sport i na internetu.

Co si myslíš o dalším problému, o kterém se mluví v souvislosti s brankářem Hradce Králové Patrikem Bartošákem?

Je to velké téma a asi v Hradci už mají více informací, když byl vyřazen z jejich kádru. Je to opakující se problém a je to škoda, protože Bartošák vstoupil do sezony velice dobře. Hradec na něm stavěl, ale zřejmě znovu došlo na problém s alkoholem a uvidí se, zda se k tomu ještě něco nepřidalo.

Kolik šancí si podle tebe hvězdný hráč zaslouží, kolikrát se ho má klub zastat?

Každý klub samozřejmě chce pomoci hráči, aby se dostal z těch prekérních situacích, ale nesmí se to opakovat. Asi jednu, dvě šance a prostě končí. Nevím, co by Bartošáka z problémů dostalo, protože šancí už dostal nespočet, ať už byl v Třinci nebo kdekoliv jinde. Uvidíme, jak se bude celý případ vyvíjet.

Kladnu se teď nedaří, prohrálo doma s Mladou Boleslaví a dokonce spadlo na dno extraligové tabulky. Co s tím?

Kladno má sérii, kdy prohrávalo, nebodovalo, teď s Boleslaví udělalo alespoň bod, ale jinak nedávají góly. Nefunguje jim defenziva, což potvrzuje třeba zápase v Brně, kde padli 1:8. Naopak Mladá Boleslav se po příchodu trenéra Krále pomalu zvedá, už i boduje a rázem není poslední. 

Čtěte také

Nemáš nějaké informace o tom, že by mohl Kladnu pomoci Jaromír Jágr?

Nevím v jaké je to fázi, ale mám informaci, že už se Jaromír Jágr objevil na ledě. Nevím, zda se pustil už do tréninku, každopádně se byl sklouznout s jeho pověstnou vestou. Nabízí se to, že by Jarda mohl naskočit, protože Kladno sedmkrát prohrálo a navíc skončil Tomáš Plekanec.

Dotaz posluchače Jana Chovančíka: Nabízí extraliga nějaké speciální programy, které pomáhají hráčům při problémech se závislostmi a psychickými poruchami? Pokud ne, nestálo by to za zvážení?

Rozhodně by to stálo za zvážení. Nevím, zda by to mělo mít vedení extraligy, ale určitě by ty programy měly mít extraligové kluby. Mají ho víc na očích než vedení extraligy a svaz a pokud by měly nějaké náznaky, že je něco špatně, tak by měly hráče vyřadit a zařadit ho do speciálního programu.

V Česku jsou problémy dost často spojovány s pivem, v NHL dřív hodně „frčel“ kokain. Zažil jsi v zámoří něco takového?

Byl jsem tam naštěstí jen chvíli, když se to vezme v tomto směru. (smích) Nevybavuji si, že bych někoho takového zažil nebo jsem to jen nepoznal. Nemám s tím žádnou zkušenost.

Spíš to bylo tom, že když Mats Sundin podepsal smlouvu, tak jsme si také na tripu dali pivo, víno. Ti kluci ale byli v klidu. Sedělo se třeba do půlnoci, druhý den byl trénink a pak se hrálo třeba až ten další den. Jinak ten kokain tam asi nejel jen v té době, ale podle mě jede i teď.

Líbilo by se ti, kdyby v české extralize rozhodčí také sami oznamovali trest celé aréně, jako je to populární v NHL?

Líbilo. Přijde mi to fajn. Všichni jsou v očekávání, co přijde za rozhodnutí a přidává to na atmosféře.

V Ústí nad Labem, kde se hraje třetí nejvyšší domácí hokejová soutěž, se netají tím, že pokud se jim nepovede postoupit sportovní cestou, tak se pokusí od někoho odkoupit licenci. Líbí se ti to odkupování licencí, když má někdo najednou hodně peněz?

Je to lepší sportovní cestou. Je to o tom, že si klub projde od kraje klidně až do extraligy. Kupování licencí se mi moc nelíbí. Ať si to klub vyhraje, když chce.

Dotaz posluchače Jana Chovančíka: Půjde Martin Procházka na úterní vyprodaný zápas Sparty s Litvínovem a co od duelu očekává?

Nepůjdu, ale očekávám, že půjde o výborné a útočné utkání. Oba dva týmy mají hodně ofenzivně laděných hráčů, takže by to mohl být dobrý hokej. Předpokládám, že přijede i hodně fanoušků z Litvínova a pokud bude vyprodáno, tak to bude parádní zápas.

Lídr bodování Filippi

Kanadské bodování extraligy vede liberecký útočník Tomáš Filippi. Čím je výjimečný?

Letošní sezona mu zatím sedla, protože je kapitánem. Je lídrem a dostává hodně času na ledě. Je na ledě hodně vidět, hraje všechny přesilovky, rozdává skvělé přihrávky. I na turnaji Karjala rozdával v národním týmu přihrávky jako na podnosu. Po právu zatím vede kanadské bodování extraligy.

Nejlepším střelcem dosavadní sezony je hradecký útočník Oliver Okuliar (15 gólů)..

Není to moc silový hráč, ale je hodně šikovný. Skvěle bruslí, má tah na branku a v útočném pásmu se dokáže skvěle zorientovat. Hradec díky němu hodně těží.

Dotaz posluchače Braňa z Martina: Zažil jste někdy situaci, že v zápase prohráváte 0:5, ale nakonec vyhrajete 6:5?

To si nevybavuji. Vzpomenu si, ale že jsme několikrát dostali za prvních deset minut tři góly, ale je pořád dost času na obrat. Kokrétní utkání si nepamatuji, ale dokázali jsme to otočit.

Mělo by vedení extraligy nějak zakročit směrem ke kauze kolem Patrika Bartošáka? Zkoušel někdy Martin Procházka bruslit s olověnou vestou? Co si myslí o spekulacích ohledně poměru hráče Chicaga Coreyho Perryho a Bedardovo matkou? Mají bývalí extraligoví hráči dobré předpoklady na pozici rozhodčího? Poslechněte si Čistou hru a od 17 hodin poslouchejte 23. kolo Tisport extraligy na internetu.

Čistá hra
Spustit audio

Související