Zápasy NHL v Praze měly všechno. Překvapilo mě slušné tempo a aktivní hra týmů, chválí Procházka

Co ukázaly českým fanouškům zápasy NHL mezi New Jersey Devils a Buffalem Sabres v Praze? Proč to Kometě Brně zatím nefunguje jako týmu? Otřásá se pozice trenéra Marka Zadiny na střídačce Pardubic? Jak se Procházkovi líbila trefa Ralfse Freibergse, kterou rozhodl východočeské derby? Co si myslí o tom, že v NHL se poprvé na trenérskou střídačku postaví v roli asistentky žena? Poslechněte si v Čisté hře.

Martine, na jakém nejraritnějším místě jsi během kariéry nastoupil k hokejovému zápasu?

Asi Nagano, protože to bylo malé město v Japonsku. Sice tam byla olympiáda, ale tak jsme to nebrali a byla to pro nás největší exotika.

Jak se ti líbila kvalita hokeje, kterou v pátek a v sobotu předvedli v Praze hráči New Jersey Devils a Buffala Sabres?

Kvalita hokeje byla slušná. Překvapilo mě velmi slušné tempo, oba týmy hrály aktivní hokej, což jsem v úvodních zápasech sezony úplně neočekával. Byly tam i ostré souboje, jedna bitka, skvěle chytali brankáři, do akce se dostali všichni. Fanoušci si přišli na své.

Čtěte také

S jakou významnou ikonou ses během NHL víkendu v Praze nejvíc pobavil?

Když jsem se po pátečním utkání vracel úplně narvaným metrem, tak se najednou ve vagonu ozvalo: "Nazdar, Prochy". Byl to František Musil, který je momentálně skautem u jednoho klubu v NHL. Ohromně si pochvaloval tempo zápasu a líbila se mu férovost týmů a že si nikdo nestěžoval. Oproti extralize, kde se kritizuje a stěžuje pořád.

Kde může být po devíti odehraných extraligových kolech nejvíc dusno v kabině?

Asi u těch týmů, které jsou ve spodní části tabulky, ale nejvíc u Pardubic. Tam to zatím nefunguje, tak jak by mělo. Očekávali, že budou vyhrávat jeden zápas za druhým a budou jasně první. Jinak v žádném klubu extrémní dusno není.

Co Martin Procházka říká na videomoment týdne, ve kterém jsme vybrali trefu Ralfse Freibergse, který rozhodl o výhře Hradce Králové nad Pardubicemi?

Dobře si počkal až se mu spoluhráč dobře postaví před brankářem. Celou dobu se díval na bránu a nesledoval puk. Bylo to trochu štěstí jak to trefil, mohlo to klidně skončit tři metry nad bránou. Jinak trefa to byla ale krásná. Nejvíc se mi líbilo, jak chytře počkal.

Posluchač Jan: Co stojí za herní nevyrovnaností pardubického týmu?

Trenérem to úplně není. Spíš si Pardubice nemohou najít svoji tvář. Bez práce navíc to zatím nepůjde. Nedaří se jim v oslabení, musí tam někdo začít padat do střel. Oni mají hodně ofenzivně laděný tým a plno hráčů chce hrát jen přesilovky.

Kanaďanka Jessica Campbellová se v noci na středu zapíše do hokejové historie. Jako první žena se postaví při zápase NHL v roli asistentky trenéra. Martine, jak by ses cítil, kdyby tě trénovala žena?

Určitě bych se necítil špatně, zvlášť kdyby byla hezká. Už během loňského mistrovství světa jsme ji mohli vidět na střídačce německého celku. Vždy musí dojít k tomu, že je někdo první.

Co říká Martin Procházka na bizarních 19 sérií nájezdů ve finské lize?

Jak se Procházkovi líbil výkon českých hráčů Ondřeje Paláta a Jiřího Kulicha při startu NHL v Praze? A co vy, také jste byli přímo na stadionu na zápase New Jersey Devils proti Buffalu Sabres? Jak trenér Martin Štrba emotivně reaguje v kabině, když se jeho týmu nedaří?

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport

Související