Mátožná Sparta, dobře poskládané Kladno a klidný Třinec. Procházka hodnotí start extraligového ročníku

Hokejová extraliga se rozjela na plné obrátky. Po třech odehraných kolech nové sezony se na čele trochu překvapivě drží zatím stoprocentní Litvínov. bez porážky je i Mladá Boleslav. Naopak dvakrát už prohrála Sparta a debakl 1:6 si z Českých Budějovic odvezly Pardubice. A jak zatím zazářil Jaromír Jágr? Martin Procházka v Čisté hře hodnotí start sezony a aktuální dění. Poslechněte si hokejovou talkshow a užívejte si všechny zápasy extraligy v přímém přenosu.

Vítězství Kladna v úvodu extraligy proti Spartě určitě bude elixírem pro Rytíře, že Martine?

Oni už s Pardubicemi hráli dobře. I když prohráli 1:5, tak rozhodně jejich výkon nebyl žádný průšvih. Se Spartou pak hráli skvěle a i v nedělním utkání v Litvínově vedli po dvou třetinách 2:1, což je ukazatel, že tým si opravdu sednul. Je to dobře poskládané. Z Brna přišel brankář Lukeš, který dal týmu také sebevědomí a najednou jsou schopní hrát s Litvínovem, i když s ním nakonec prohráli. Ale Litvínov je první bez ztráty bodu.

Co říká Martin Procházka na videomoment týdne?

Martine, co se děje se Spartou, která z úvodních tří duelů nové sezony hned dva prohrála?

Možná jí ublížilo to až lehké vítězství 3:0 nad Třincem, kdy dali první gól už v první minutě. Podle mě jim to vítězství nepomohlo. Sparta se snaží hrát kanadským stylem hry, že si hráč nahodí puk do pásma a sám za ním jede a zatím jí to vůbec nesedí. Zatím nezvolili dobrou taktiku a pokud s tím bude chtít Pavel Gross pokračovat, tak to nebude dobré. Sparta se bude asi spoléhat na to, až se ji uzdraví několik zkušených hráčů, kteří jsou zatím na marodce.

Posluchač Štěpán: Myslíte si, že je dlouhodobě udržitelné, aby trenér Marek Zadina v Pardubicích zvládl trénovat tým plný hvězd?

Když si vezmeme loňskou sezonu, tak to si tam pan Dědek přivedl Václava Varaďu, který měl za sebou úspěchy v Třinci, ale po dvou měsících už se mluvilo o tom, že tam něco nefunguje. Všechno nakonec bylo špatně a byl vyhozený. Přišel Marek Zadina a už tehdy se mluvilo o tom, zda bude schopný ty hráče ukočírovat. Teď po nepovedeném duelu s Budějovicemi řekl, že takhle to dál nejde. Uvidíme, zda si z toho ale hráči budou něco dělat.

Posluchač Jaroslav: Co zatím říkáte na výkony Mladé Boleslavi na začátku sezony?

Do klubu přišel Tomáš Vlasák, který to jako sportovní ředitel vzal od čistého stolu. Chytil se brankář Dominik Furch, kterému se nedařilo v Brně, ale v Boleslavi dostal nový náboj. Rozjelo se to a uvidíme, jak jim to půjde dál. Občas jsou dobré záchvěvy. Jsem hodně zvědavý na jejich dnešní zápas v Pardubicích, které se musí oklepat z debaklu v Budějovicích.

Je opravdu těžké ukočírovat kabinu, ve které jsou Červenka, Sedlák, Radil nebo Kaut?

Hlavní je, aby trenéři našli každému hráči roli, ve které budou platnými pro tým. V Pardubicích mají plno hráčů, kteří můžou hrát přesilovku, ale všichni ji hrát nemůžou. (smích)

Posluchač Jarda: V neděli jsem sledoval duel Brna s Třincem a líbilo se mi, jak Kometa dala „vyžrat“ Třinci tím, že hrála jejich stylem, když skvěle zahustila střední pásmo.. Kam až to může letos Kometa dotáhnout?

Nabízí se to. Když pětkrát v řadě vyhraje Třinec extraligu a vyhraje jí takovým stylem, tak hodně trenérů nejen v extralize, ale i v nižších soutěžích se snaží styl převzít nebo mu přiblížit. Je to účinné. Musíte ale mít v týmu typ hráčů, kdy jste schopní vyhrát zápas na dvě, tři šance.

V úterý 24. září je na programu kompletní 4. kolo Tipsport extraligy. Utkání můžete poslouchat v pořadu S mikrofonem za hokejem nebo si vybrat jednotlivý zápas samostatně na internetu na webu iROZHLAS.cz.

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport

Související