Wimbledon živě na Radiožurnálu Sport. Podívejte se na program přenosů

11. červenec 2021

Tenistka Karolína Plíšková na wimbledonský titul nedosáhla. Světové jedničce Australance Ashleigh Bartyové podlehla po velkém boji ve třech setech. Zápas jste mohli sledovat v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport. Plíšková po svém druhém neúspěšném grandslamovém finále neudržela slzy.  „Zklamání je obrovské, to nebudu skrývat, ale myslím si, že motivace by to měla přebýt,“ komentovala emoce na kurtu s odkazem na další cíle sezóny – olympiádu a US Open.

Čtěte také

Devětadvacetiletá Plíšková je první Češkou ve finále Wimbledonu po sedmi letech. Navázala na Petru Kvitovou, vítězku londýnského turnaje z let 2011 a 2014. Slavný travnatý grandslam vyhrály i Jana Novotná (1998) a devětkrát rekordmanka Martina Navrátilová, ale ta získala všechny tituly pod americkou vlajkou.

„Jsem ve finále a to je samozřejmě skvělé, úžasný úspěch,“ řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu po semifinálovém vítězství nad Sabalenkovou z Běloruska.

Cesta Karolíny Plíškové na Wimbledonu 2021:

Finále: 10.7. od 15:00 Plíšková – Bartyová (6:3, 6:7, 6:3)

Semifinále: 8. 7. od 16:30 Plíšková – Sabalenková (5:7, 6:4, 6:4)

Čtvrtfinále: 6. 7. od 14:05 Plíšková – Golubicová (6:2,6:2)

Osmifinále: 5. 7. od 14:10 Plíšková – Samsonová (6:2, 6:3)

Třetí kolo: 2. 7. od 12:00 Plíšková – Martincová (6:3, 6:3)

Druhé kolo: 30. 6. od 19:50 Plíšková – Vekičová (6:2, 6:2)

První kolo: 29. 6. od 12:05 Plíšková – Zidanšeková (7:5, 6:4)

Velké zklamání

Ve finále už ovšem na první nasazenou Australanku Asleigh Bartyovou nestačila. Po zápase na své hře  ocenila, že se po špatném začátku dokázala zvednout a odehrát zbytek utkání na vysoké úrovni.

„Začátek vypadal katastrofální a ztracený a vypadalo to, že nebudu ani hodinu na kurtu. Nakonec jsem nebyla blízko, ale vytvořila jsem z toho zápas, který byl i pro diváky neskutečně zajímavý,“ zhodnotila Plíšková. Finále Wimbledonu sledovalo 15 tisíc diváků, mezi kterými byla část královské rodiny nebo třeba herec Tom Cruise.

Wimbledon živě na Radiožurnálu Sport

Radiožurnál Sport jako jediné rádio v České republice přinesl zápasy českých tenistek na Wimbledonu živě. Náš redaktor Jaroslav Plašil zápasy komentoval přímo z Londýna.

Nenechte si ujít další skvělé sportovní zážitky, i když budete zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

Adresa webového přehrávače je https://www.mujrozhlas.cz/zive/radiozurnal-sport. Živé vysílání najdete také v mobilních aplikacích. Informace jak Radiožurnál Sport naladíte na svém digitálním rádiu najdete tady.

autor: vla
Spustit audio

Související

Sledujte nás