Výkonnost českého týmu jde nahoru. Michal Novák má letos fantastickou formu, říká běžkyně na lyžích Razýmová

Hostem sportovní talkshow Páteční finiš Kateřiny Neumannové je běžkyně na lyžích Kateřina Razýmová. Stýská se jí po závodění? Jak zjistila, že je v jiném stavu? Chce se po porodu vrátit k lyžování? Proč se přeorientovala z atletiky na lyže? A jaké byly její první mezinárodní závody? Poslechněte si celý rozhovor!

Jak vidíš ambice českého týmu na nadcházejících olympijských hrách v Pekingu? 

Myslím si, že výkonnost českého týmu jde zase nahoru. Rok od roku je to lepší. Michal Novák se letos ukázal ve fantastické formě a myslím si, že i holky jsou schopny zajet opravdu pěkné výsledky. Těším se, co přijde.

Michal Novák na začátku sezony svými pátými místy nadchnul běžeckou veřejnost. Co jsi tomu říkala ty?

Michalovi jsem věřila, ale samotnou mě překvapilo, jak rychle to přišlo. Myslím si, že i jeho to do jisté míry překvapilo a bude zajímavé pozorovat, jestli na to dokáže navázat na olympiádě.

Čtěte také

Ty jsi součástí českého národního týmu, který se odrazil od horších výsledků k lepším. Kde vidíš prostor, aby se jednotliví závodníci zlepšovali? Kde si myslíš, že má český tým rezervy?

Je důležité dát prostor mladším závodníkům. V minulosti se často stávalo, že byli odepsaní po jednom nepovedeném roce. Kontinuální práce přináší své ovoce. Co se týče servisu, tak letos nastal problém se servisním kamionem, který ve Švédsku havaroval, a bude potřeba zapracovat na tom, aby byl do dalších sezon k dispozici.

Na olympijských hrách se bude závodit na tratích, které nikdo ze závodníků nezná. Nikdo také nezná podmínky, co se týče sněhu. Komu to může pomoct?

Vadit to může určitě perfekcionistům, kteří potřebují mít všechno naplánované a do detailu znát předem. Pomoct to může pankáčům, kteří jsou schopni závodit za všech okolností. 

Páteční finiš K. Neumannové na Radiožurnálu Sport

Související