V Olomouci probíhá Olympiáda dětí a mládeže. Objevte s námi nové šampiony

27. červen 2022

V neděli 26. června proběhlo na Andrově stadionu v Olomouci slavnostní zahájení Olympiády dětí a mládeže. Na největší multisportovní akci u nás se kvalifikovalo 3539 sportovců a sportovkyň ve dvaceti sportech. Většina z nich si mohla užít úvodní ceremoniál, při kterém olympijský oheň zažehl oštěpař Jakub Vadlejch, stříbrný olympijský medailista z Tokia. Na místě máme reportéra Tomáše Minarčíka, který z Olomouce zajistí živé vstupy a rozhovory. Poslouchejte Radiožurnál Sport!

Všestranné sportovní klání motivuje úspěšné mladé sportovce k tomu, aby si vytvořili ke sportu celoživotní lásku a třeba se jednou stali účastníky nebo dokonce i medailisty na Olympijských hrách pro dospělé.

„Na Olympiádě dětí a mládeže jsem vlajkonošem už podruhé, ale stejně jsem zase nervózní, že se mi třeba zamotá vlajka,“ smál se před ceremoniálem rychlostní kanoista Martin Fuksa, který v nedělním podvečeru vedl výpravu Středočeského kraje. Krajské výpravy na slavnostní ceremoniál doprovodily velké osobnosti českého sportu. Třeba vlajkonoškou výpravy z Vysočiny byla světová rekordmanka v běhu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová. Sportovce z Plzeňského kraje na plochu Androva stadionu pro změnu přivedl bronzový olympijský medailista ze Sydney a triatlonový nadšenec Jan Řehula.

Až do čtvrtka 30. června se v Olomouci, Prostějově, Uničově, Kojetíně, Přerově a Velké Bystřici bude naplno sportovat. Soutěžit se bude celkem ve 20 sportech a 73 disciplínách. To nejpodstatnější a především finálové bitvy a boje o medaile bude přímo na místě monitorovat reportér Tomáš Minarčík. Poslouchejte vysílání Radiožurnálu Sport a užijte si alespoň na dálku sportovní svátek mladých nadějí. Kompletní rozpis soutěží naleznete na olympijskytym.cz.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás