V neděli 8. května budou pražské ulice patřit maratoncům. Budeme u Volkswagen Maratonu s R-streamem u toho

4. květen 2022

Druhá květnová neděle bude v metropoli patřit běžcům. Organizace RunCzech pořádá maratonské běhy v Praze už čtvrtstoletí a kromě atletů se do hlavního města chystá i značné množství turistů. Závod po dlouhých třech letech s covidovými omezeními je konečně kromě profesionálních atletů přístupný i amatérům. Troufnete si na maratonskou distanci nebo dorazíte zafandit alespoň jako diváci? Radiožurnál i Radiožurnál Sport bude přímo na místě!

Před blížícím se Volkswagen Maratonem Praha, který se koná už 8. května, promluvili o propojení akce s městem a jeho ekonomických, sociálních a environmentálních dopadech pořadatelé závodu a zástupci Prahy. „Podle nezávislé studie přináší RunCzech běžecké závody Praze 693 milionů korun v rámci přímého ekonomického přínosu. Na maraton zavítá opět hodně turistů z více než 100 zemí světa,“ prohlásil Carlo Capalbo, prezident organizačního výboru RunCzech.

Neděle bude v Praze patřit běžcům. Na programu je Volkswagen Maraton

To nejdůležitější z nedělního závodu pro vás přineseme přímo z místa s naším R - streamem na stanici Radiožurnál i Radiožurnál Sport!

autoři: Radiožurnál Sport , rej

Související

Sledujte nás