35. ročník Olympijského běhu byl rekordní. Dětem z chudých poměrů poputuje přes půl milionu korun

9. září 2021

Rekordní, co se týče peněz vybraných na charitu, byl 35. ročník Olympijského běhu. Oblíbená akce určená pro všechny věkové kategorie, která se koná na mnoha místech po celé České republice, přilákala na start přes 71 tisíc lidí. Většinu z celkového počtu závodníků tvořily už tradičně děti a to nejen ty školou povinné.

„Moc se mi to líbilo. Bylo to moc fajn,“ říká v pražské oboře Hvězda devítiletá Anička, která se Olympijského běhu zúčastnila už popáté. Po dětských závodech přišel na řadu i hlavní závod celého dne, který je určený pro profesionální sportovce ale i amatéry. 

Startovní pistoli dostal herec Václav Neužil – filmový protagonista Emila Zátopka. „Kdysi to startoval Emil. Je to parádní a věřím, že je to i symbolické,“ popisuje ve vysílání Radiožurnálu Sport.

„Je to super. Mám rád běhy, kde se sejde nejen profesionální špička ale i spousta dalších běžců a navzájem se podporují. Je to jedinečné,“ říká jeden z vítězů Jan Friš, který spolu s dalšími sportovci přispěl nadaci Českého olympijského výboru k rekordní vybrané částce. Dětem z chudých poměrů poputuje přes půl milionu korun.

autoři: Jakub Kanta , vla
Spustit audio

Související

Sledujte nás