Tenisovou atmosféru si na Livesport Prague Open užili i nevidomí fanoušci. Osobně se setkali i s Petrou Kvitovou

2. srpen 2022

Poslední červencový týden jste mohli společně s Radiožurnálem Sport strávit na tenisovém turnaji Livesport Prague Open 2022. Kromě skvělé sportovní podívané, která vygradovala celkovým triumfem Marie Bouzkové, jsme v pražské Stromovce měli přistavený náš R-stream. Každý zápasový den bylo naše vysílání vyplněno rozhovory se zajímavými osobnostmi, zároveň v areálu pražské Stromovky proběhla další akce projektu Nevidomý fanoušek.

Nevidomí měli možnost zažít tenisovou atmosféru na centrálním kurtu hned v prvním zápase hlavního turnaje. Poté se osobně setkali s dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu Petrou Kvitovou, která jim po rozhovoru na památku podepsala tenisové míčky.   

Petra Kvitová podepsala zdravotně handicapovaným sportovcům tenisové míčky

A jaký byl výčet hostů, kteří během nabitého týdne dorazili k nám do R-streamu? Petra Kvitová, ředitel turnaje a TK Sparta Praha Miroslav Malý, ředitel Tenisové akademie TK Sparta Praha David Havel, trenér Lucie Havlíčkové Lukáš Dlouhý, Radek Štěpánek, Lucie Hradecká, Jan Kodeš, v Pátečním finiši Kateřiny Neumannové hráčka Lucie Havlíčková, trenér Marie Bouzkové Theodor Devoty, sportovní fotograf Pavel Lebeda, prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka. A nechyběla ani naše moderátorka Andrea Sestini Hlaváčková, která naši digitální stanici poskytla první rozhovor pro média po oficiální rozlučce na centrkurtu. Slušná plejáda známých osobností, nemyslíte?

Nevidomí fanoušci si užívali zápas na tribuně v pražské Stromovce

V R-streamu hosty zpovídali reportéři David Prouza a Martin Charvát. Zároveň hned v pondělí 25. července svým speciálním komentářem přiblížili nevidomým fanouškům tenisovou atmosféru hned v prvním zápase hlavního turnaje. Největší odměnou pro naše reportéry jsou právě úsměvy a kladné hodnocení diváků se zdravotním handicapem. I proto se už nyní těšíme na další akci, kterou díky projektu Nevidomý fanoušek budeme mít možnost uspořádat.

autoři: Radiožurnál Sport , rej

Související

Sledujte nás