Nevidomý fanoušek se vrací na scénu. Tentokrát fandil na fotbalovém zápase v Teplicích

13. duben 2022

Nevidomí fanoušci letos poprvé usedli na tribunu a užili si fotbalový zápas s doprovodným komentářem moderátorů Radiožurnálu Sport Jaroslava Plašila a Jana Suchana. Utkání, během něhož fotbalisté Sparty zvítězili v sobotu 9. dubna v teplické Areně Na Stínadlech 3:0, si vychutnalo 13 těžce zrakově postižených fanoušků z ústeckého Tyflocentra a Tyfloservisu i s doprovodem. Radiožurnál Sport hodlá akci i nadále podporovat a zpřístupnit sportovní prostředí všem fanouškům.

Teplický fotbalový svatostánek přivítal projekt Nevidomý fanoušek, který zprostředkovává divákům nevšední zážitek.

Nevidomý fanoušek navštívil zápas Teplice - Sparta

„Vážíme si vstřícnosti sportovních klubů, které se spolu s námi snaží zrakově postiženým otevřít cestu k volnočasovým aktivitám. Letos si kromě fotbalu zafandí nevidomí fanoušci například i na plážovém volejbale, basketu, vodním slalomu a, pro nevidomé a slabozraké oblíbené míčové hře, goalballu. Na ten se budeme těšit už v druhé půlce května,” doplňuje ředitelka Světlušky Gabriela Drastichová. 

Projekt Nevidomý fanoušek dlouhodobě zpřístupňuje těžce zrakově postiženým sportovních i kulturní aktivity, jako jsou sportovní utkání, koncerty, divadelní představení. Radiožurnál Sport je u toho a myslí na všechny sportovní příznivce.

autor: rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás