Světová golfová špička v čele s Ianem Poulterem míří na Czech Masters. Radiožurnál Sport také

17. srpen 2022

Každý srpen hostí Česko jednu z největších sportovních událostí, které se tu pravidelně konají. Možná bude pro někoho překvapením, že je to golfový turnaj série DP World Tour. Patří pod organizaci European Tour a hraje se na všech kontinentech. Nedaleko Prahy ve Vysokém Újezdu v golfovém resortu Albatross se uskuteční poosmé D+D REAL Czech Masters. Letos dorazí mimo jiné legendární Angličan Ian Poulter. S Radiožurnálem Sport budeme na místě po celé čtyři dny akce.

Jestli má golf nějaké ikony, které přesahují hranice sportu, pak je to určitě Ian Poulter. V 46 letech má za sebou přes 20 sezón na světových turnajích, za tu dobu jich spoustu vyhrál, ale zapsal se také jako rebel. Jeho výstřední oblečení s typickými kostkovanými kalhotami, v mládí divoké účesy, hádky s diváky a vyhraněné názory z něj udělaly globální hvězdu.

Čtěte také

Je to snad nejemotivnější golfista na světě. Do klidného tichého sportu vnáší energii, radost, slzy. Dokáže se radovat z úspěchu jako fotbalista v anglické lize, kterou chtěl mimochodem hrát. Až do 13 let kopal za Tottenham, nakonec se rozhodl pro golf a ve fotbale fandí Arsenalu. „Líbí se mi na něm jedna vlastnost. Když mu někdo řekne, že to nejde, motivuje ho to ještě víc, aby dokázal, že to jde. Právě tahle vůle a síla ho dostala do golfové špičky. Jeho nejsilnější momenty přišly v Ryder Cupu. O jeho celosvětové popularitě vypovídá vliv na sociálních sítích. Iana si nenechte ujít,“ říká Petr Dědek, majitel promotérské společnosti RELMOST. 

Filip Mrůzek loni na Czech Masters obsadil 12. místo, historicky nejlepší české umístění v sérii European Tour/DP World Tour

Do turnaje vstoupí 156 golfistů, po dvou kolech to je v pátek, následuje tzv. cut a v turnaji zůstanou do neděle hráči do 65.místa. Mezi hráči bude také minimálně 10 českých reprezentantů. Ve speciální pozici je Filip Mrůzek, který obhajuje loňské 12. místo, což je nejlepší české umístění v rámci série od jejího vzniku v roce 1974. Tento ročník přepíše dějiny. Turnaj si zahraje vůbec nejmladší golfista v historii DP World Tour. Česko bude totiž reprezentovat teprve dvanáctiletý Louis Klein, který patří mezi největší golfové talenty nejen u nás.

Ve Vysokém Újezdě budou přítomni i reportéři Radiožurnálu Sport František Typovský, Tomáš Lörincz a Petr Tomášek, kteří poslouchačům nabídnou to nejdůležitější z prestižní golfové show. Poslouchejte od čtvrtka 18. srpna naše vysílání a nic vám neunikne.

autoři: Radiožurnál Sport , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás