Sokolský běh republiky letos potřetí oslaví 28. října pohybem

14. říjen 2021

Třetí ročník výročního běhu na oslavu založení Československa proběhne tradičně 28. října, a to na bezmála 50 místech po celé České republice i v zahraničí. Nejen sokolové tak společně oslaví státní svátek pohybem na čerstvém vzduchu a v českých národních barvách.

Počet míst, kde se letos poběží závody Sokolského běhu republiky, se oproti loňsku výrazně zvýšil. Tradičně se oslava republiky pohybem uskuteční třeba v Milovicích nebo Kroměříži, naopak poprvé se zapojí Hluboká nad Vltavou, Poděbrady a mnohá další města. Vedle hlavních závodů v délce od 5 do 10 kilometrů si v každém místě užijí státní svátek i děti, pro které jsou připravené trasy kratší. Kdo své město na mapě závodů nenajde, může se zapojit do individuální výzvy kdekoliv po světě. Seznam závodů i registrace najdete na webu behrepubliky.cz. Uzavření online registrací je 20. října.

Horkou novinkou letošních závodů je originální medaile, kterou navrhl sochař Jakub Flejšar

Horkou novinkou letošních závodů je originální medaile, kterou navrhl sochař, odborník na land art a také snowboardový trenér Jakub Flejšar. Dokázal tak propojit svět umění a sportu, díky čemuž si všichni účastníci Sokolského běhu republiky odnesou z cíle unikátní medaili, kterou lze později využít také například jako brož, přívěsek či jiný módní doplněk ve tvaru lipového listu.

Běžci navíc nepřicházejí ani letos o možnost udělat při registraci dobrý skutek. Při přihlášení na kterýkoliv závod Sokolského běhu republiky si přímo v registračním formuláři mohou zvolit sumu, která poputuje na rehabilitační pobyt mladého bratra Adama z Jablonce nad Nisou. Ten se narodil s dětskou mozkovou obrnou, která jej sice limituje v pohybu, ale Adam je bojovník a pohyb i sport miluje.

autor: vla
Spustit audio

Související

Sledujte nás