Semkli jsme se a věřili, že to dokážeme, jásali mladíci po překvapivé výhře nad USA, zahrají si o medaile

18. srpen 2022

Čeští junioři porazili tým USA ve čtvrtfinále mistrovství světa v Edmontonu 4:2. Český tým porazil na šampionátu hráčů do dvaceti let Američany poprvé od roku 2011 a do semifinále postoupil po čtyřech letech. Na medaili čekají Češi od roku 2005. Dalším soupeřem svěřenců trenéra Radima Rulíka bude v pátek domácí Kanada. Po prvních deseti minutách, které patřily na ledě jednoznačně soupeři, se český tým zlepšil a zaslouženě si dokráčel k překvapivému vítězství.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka porazili papírového favorita a senzačně postoupili do souboje o medaile. Navíc po nevýrazném výkonu v závěrečném zápase základní skupiny a překvapivé porážce od Lotyšska 2:5, se zmátořili k výbornému výkonu. „Co se povedlo Lotyšům proti nám, tak nám se povedlo proti Americe,“ připomněl prohru v posledním zápase základní skupiny hlavní trenér Radim Rulík.

Za cenným vítězstvím proti hráčům Spojených států stála podle něj nejenom dobrá příprava, ale přístup hráčů, kteří v průběhu zápasu začali věřit v konečný úspěch. „Myslím, že nastavení týmu bylo skvělé. Pracovali jsme, takticky se připravili, nic nepodcenili, ale pak záleží na hráčích a oni na ledě postupně zjišťovali, že Ameriku můžou porazit,“ popsal kouč.

Na soudržnost týmu vsázel po překvapivé porážce proti Lotyšům i český kapitán Jan Myšák, který se v závěru první třetiny postaral o vyrovnání na 1:1. „Semkli jsme se, řekli jsme si spoustu věcí, vyříkali jsme si to a věřili, že to dokážeme. S tímhle musíme jít dál,“ vysvětlil Jan Myšák po zápase, co byl hlavní důvod cenného vítězství proti spolufavoritům celého turnaje.

„Vyrovnali jsme se jim pohybem, to bylo hrozně důležité. Řekli jsme si, že to je jen 60 minut a každý má na ledě jen zhruba dvacet minut, takže se každý vydá a měli jsme vítězný konec,“ popsal zápas ze svého pohledu Myšák.

Kapitán se spolu s celým týmem může těšit na bitvy o medaile. První překážkou v cestě za vysněným cenným kovem bude tým Kanady. S ní Češi v základní skupině prohráli 1:5 a semifinálový souboj je čeká v pátek ve 22 hodin českého času. Překvapí tým Radima Rulíka dalšího favorita a oplatí mu porážku ze skupiny?

autor: rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás