Rallye Dakar patří mezi fyzicky nejnáročnější závody na světě. Na vlastní kůži to zkusili i dva Češi

12. leden 2022

Účastníci Rallye Dakar se před závěrečnou čtvrtinou tohoto podniku potýkají s nejrůznějšími bolístkami. „Ráno jsem myslel, že nevstanu. Jak se to rozleželo, tak jsou ta ramena taková divná,“ říká po deváté etapě motocyklista Martin Michek. V první polovině Dakaru se při přejezdu srazil s autem a hodně se potloukl. Závodí ale dál.

„Snažím se to rozdýchávat. Teď jsem si to ale v etapě užil a ani mě to nějak moc neeliminovalo. Trochu mě chytly záda, ale to se rozhýbe. Věřím tomu,“ popisuje závodník.

Čtěte také

Bolestivá památka na srážku s autem má ale podle Michka i jednu výhodu. Během etap na motorce sice stojí, nebolí ho nohy. „Cítím se poměrně dobře. Zapomínám, že mě bolí svaly, když mě bolí něco jiného. Nohy fungují a žádný problém není.“

Pilot závodního kamionu Martin Macík už ale bolest po etapách cítí. A není se čemu divit. Nárazy v kabině jsou totiž značné. „Hlavy jdou dopředu a bolí vás z toho celá záda. V úterý jsem ležel na stole u fyzioterapeuta. Zablokoval se mi tam nerv, ale dnes už je to bez problému,“ popisuje po 9. etapě závodu.

Nenechte si ujít to nejdůležitější z Rallye Dakar, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: David Prouza , vla
Spustit audio

Související

Sledujte nás