Před jedenácti lety skončila Musilová na vozíku. Letos na hrách v Tokiu získala dva cenné kovy

2. září 2021

Jedno uklouznutí na schodech Šárce Musilové kdysi změnilo život. Na invalidním vozíčku postupně mladá žena objevila lukostřelbu, která ji nadchla a po jedenácti letech od úrazu si z paralympijských her v Tokiu odváží hned dvě medaile. S Davidem Drahonínským uspěla v soutěži týmů a následně získala stříbro i v individuální soutěži.

„Baví mě ten výstřel. Když šíp opravdu procítíte, víte, kam chcete směřovat, tak to letí, kam chcete. To je na tom nejkrásnější. Za své vlastní chyby si může čistě sám,“ vysvětluje česká paralympionička, proč se začala věnovat právě lukostřelbě.

Před jedenácti lety si přerušila míchu na několika místech a skončila na invalidním vozíčku. „Šla jsem pro snídani a uklouzla jsem na schodech. Snídaně nakonec trvala sedm měsíců,“ vzpomíná ve vysílání Radiožurnálu Sport.

Šárka Musilová a David Drahonínský

Na rehabilitaci navázala rovnou sportem. „Zkoušela jsem florbal, kde jsem byla v bráně. Bavilo mě to, ale věděla jsem, že chci zkusit něco jiného. V Centru Paraple jsem potom potkala Davida Drahonínského, který si všiml, že máme stejný handicap, tak jsem vyzkoušela lukostřelbu a začalo mě to bavit.“

Před pěti lety na hrách v Riu získala spolu se svým parťákem Drahonínským bronz. V Tokiu si společný úspěch zopakovali. Místo bronzu si ale domů odvezou stříbro. Musilová předvedla perfektní výkon i v individuální soutěži a do Česka si přiveze stříbra hned dvě. 

O tom, jak si povedou další čeští paralympionici na hrách v Tokiu uslyšíte až do 5. září každý den na Radiožurnálu Sport! Živé vstupy a reportáže přímo na místě připravuje naše reportérka Zdeňka Trachtová.

autoři: Zdeňka Trachtová , vla
Spustit audio

Související