Opora Plzně září v domácí soutěži, ale i v Evropské lize. Prosadí se brankář Jedlička i v reprezentaci?

7. říjen 2024

Česká fotbalová reprezentace se sešla v Praze před zápasy Ligy národů s Albánií a proti Ukrajině. Zatímco pro řadu hráčů jde o rutinní záležitost, brankář Martin Jedlička dostal pozvánku do národního týmu poprvé. Podobné pocity jako gólman plzeňské Viktorie prožil v minulosti i bývalý reprezentant Pavel Horváth.

„Uvědomuji si, že když jsem přišel na svůj první reprezentační sraz do Hotelu Praha, tak kolem mě byly samé hvězdy,“ vzpomíná expert Radiožurnálu Sport.

Horváth tak potkal hráče jako třeba Vladimíra Šmicera, Tomáše Galáska, Jana Suchopárka a Jana Kollera. „Také jsem mohl poznat Pavla Nedvěda, Karla Poborského, Jiřího Němce, ale i mnoho dalších hráčů, kterým se omlouvám, že jsem na ně zapomněl. Bylo to rychlé a najednou jsem stál v Bruselu na hlavním stadionu, zpíval českou hymnu a byl to pro mě nejhezčí okamžik ve fotbalové kariéře,“ říká Horváth.

Podobně pozvánku do reprezentačního A-týmu vnímal i brankář Martin Jedlička. Šestadvacetiletý gólman plzeňské Viktorie už za sebou má i zahraniční angažmá, na Slovensku chytal za Dunajskou Stredu, se kterou v sezoně 2018/2019 skončil na druhém místě.

Nyní Jedlička září v dresu Západočechů v nejvyšší domácí fotbalové soutěži, ale i v evropských pohárech. Pozvánka do české reprezentace je ale pro něj zatím vrchol kariéry. „Pro fotbalistu je pozvánka do reprezentace jednoduše nejvíc,“ přiznal úspěšný brankář.

Národní tým se připravuje na zápasy Ligy národů, v pátek 11. října na Letné reprezentace přivítá Albánii, o tři dny později nastoupí proti Ukrajině, která využije azyl v polské Vratislavi.

autoři: Mikuláš Jáša , rej
Spustit audio

Související