O pořadu Příběhy sportovců

Radiožurnál Sport a audio portál mujRozhlas vám přináší druhou sérii Příběhů sportovců. Emoce, odvaha, vítězství, ale také prohry, zklamání nebo zranění. To uslyšíte v příbězích významných sportovních osobností, ale také vám nabídneme návrat do časů, kdy se hrál fotbal ve válečném období a kdy se nejvíc dařilo českým biatlonistům. Sportovní audioknihy uslyšíte exkluzivně na Radiožurnálu Sport a v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Série Příběhy sportovců nabídne krátké audio zpracování životopisů sportovních legend, ale zároveň také nabídne pohled do období, kdy český biatlon zažíval největší boom nebo jak fungovalo fotbalové prostředí za dob Protektorátu Čechy a Morava. Od úterý do neděle od 22.30 hodin nabídneme to nejvýznamnější

Posluchači se mohou také těšit na speciální medailonky, které doplní audio knihy a nabídnou to nejlepší z rozhovorů nebo reportáží, které pořídili redaktoři Radiožurnálu Sport přímo se samotnou legendou nebo se sportovním odborníkem. Celou sérii můžete poslouchat na webu sport.rozhlas.cz nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas.cz.

Na které audio knihy se v druhé sérii můžete těšit?

  • Zlatá éra českého biatlonu (Jaroslav Cícha: Biatlon - cesta na vrchol, nakladatelství Grada) čte Ladislav Hampl
  • Fotbal v Protektorátu Čechy a Morava (Zdeněk Zikmund: Bican proti Hitlerovi, nakladatelství Prostor) čte Ladislav Hampl
  • Fotbal ve stalinistickém Československu (Zdeněk Zikmund: Bican proti Čepičkovi)
  • další díla budou pojednávat o Daně Zátopkové, Janu Železném, Romanovi Šebrlem, Barboře Špotákové, Zuzana Hejnové, Martinovi Doktorovi a Emilovi Zátopkovi

Další pořady

  • Halové sporty

    Půlhodina o házené, volejbalu, florbalu a dalších sportech, které se hrají pod střechou hal. Postřehy osobností, názory odborníků, zpravodajské informace a zajímavosti.

  • Na place

    S hosty hlavně ze sportovního prostředí si povídají čeští herci a nadšení sportovní fanoušci David Novotný, Ladislav Hampl a Pavel Nečas.

  • Páteční finiš K. Neumannové

    Svého hosta zpovídá bývalá běžkyně na lyžích, olympijská vítězka ze ZOH v Turíně 2006, šestinásobná olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa Kateřina Neumannová.

  • Odpolední proud

    Kompletní informační servis ze světa sportu, rozhovory s odborníky, názory, postřehy a zajímavosti. Moderují Karel Janů a Štěpán Pokorný.