Nejlepší hokejisté extraligy podle Martina Procházky: Vede Krejčí s periferním viděním, Růžička skvěle útočí

Liberec a jeho aktuální krize – loňský finalista prohrál už šest zápasů v řadě. Zvednou se Bílí tygři? Litvínov ukončil sérii sedmi porážek, posily Zlínu k bodům nepomohly a úřadující mistr Třinec  je znovu v čele hokejové extraligy. Jak hodnotí dosavadní průběh hokejové sezony expert a bývalý hokejový reprezentant Martin Procházka?

Tabulku vede úřadující mistr z Třince. Obzvlášť útočné dvojici Růžička – Hrňa se daří, oba vedou kanadské bodování. Co říkáš na tu extraligovou dominanci Třince?

Čtěte také

Dalo se to čekat, Třinec měl trošku slabší rozjezd. Přeci jenom, když dva roky po sobě se vyhraje extraliga, tak částečná motivace tam prostě není od začátku taková. Ale jak známe Václava Varaďu, to je trenér, který v ničem neustoupí, aktuální forma se mu určitě nelíbila a zapracovali na tom. On je skvělý stratég, takže ty kluky určitě namotivoval, řekl, že takhle asi ne a že je potřeba do toho šlapat od začátku. A je vidět, že Třinec si to vzal za své a jsou zase první.

Naopak trápí se Zlín, trenér Robert Svoboda rezignoval před týdnem, tým teď vede Luboš Janáček s Martinem Hamrlíkem. Navíc přišla hráčská výměna – do Mladé Boleslavi odešel výměnou za dva hráče Fořt. Zažil si někdy, aby po měsíci odešel z klubu kapitán a jeden z lídrů týmu?

Ono to asi bude oboustranné, Tomáši Fořtovi se ve Zlínu nedařilo, očekávalo se od něj víc. Na druhou stranu to byl takový miláček Zlína, srdcař. Za Tomáše Fořta přišel Adam Zbořil a Oscar Flynn, to jsou hráči, kteří jsou kvalitní, možná ne, jako Tomáš Fořt, ale jsou to přeci jenom dva hráči. A Zlín potřebuje doplnit tým. I když se jim to první utkáni v Třinci nepodařilo, tak odehráli slušné utkání. Pro Zlín to je možná dobrá výměna.

S mikrofonem za hokejem 16:30-20:00. Poslouchejte zápasy 12. kola nejvyšší domácí hokejové soutěže s reportéry Radiožurnálu Sport, kteří v živých vstupech komentují vývoj utkání.

 

Je v Litvínově konec krize po výhře v Českých Budějovicích?

Po šňůře proher mi přišlo, že v Českých Budějovicích zapracoval celý tým. Litvínov si to rozložil na tři útoky, každý z nich dal gól v čele s Viktorem Hýblem, který dal nádhernou branku. To zřejmě odšpuntovalo pohodu a klid do utkání a vítězství 3:0 v Budějovicích není až tak překvapivé. Pokud Litvínov bude fungovat jako tým, nebude to stát na jednom nebo dvou hráčích, přidají se další podpoření skvělým obranným výkonem, tak by se mohlo Litvínovu zase začít dařit.

Který hokejista tě nejvíce baví technickými finesami, stylem hry?

Ten, kdo momentálně vede, je David Krejčí. Byl jsem na něho zvědavý, s čím přijde, povedlo se mu to od prvního zápasu. Je hotový, dokonalý hráč, má jak střelu, tak nahrávku, má perfektní periferní vidění, dává nahrávky spoluhráčům, kteří by někteří spoluhráči nebyli schopni dát. Co se týče kliček nebo zakončení, tak Martin Růžička, to je skvělý útočník, který momentálně šlape na rekord Richarda Krále. Takže tyto dva hráče bych asi vyzdvihl.

 

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související