Nebyl dobrý nápad absolvovat dva turnaje v řadě, přiznává po zranění v Paříži Lukáš Krpálek

Judista Lukáš Krpálek se na Grand Slamu v Paříži zranil a čeká ho čtyři až šest týdnů dlouhá pauza. Dvojnásobný olympijský vítěz musel ve francouzské metropoli vzdát duel druhého kola s Belgičanem Tomou Nikiforovem, obhájcem loňského prvenství na pařížském turnaji. Jak ke zranění došlo? Na jaké další vrcholy sezony se bude připravovat? Prozradil krátce po smutném konci na turnaji reportérovi Radiožurnálu Sport Petrovi Kadeřábkovi. Poslechněte si celý rozhovor.

Lukáši, co se vám s rukou přesně stalo?
Pravděpodobně mi tam vyjel klíček a co bude následovat uvidíme až po vyšetření. Vracím se domů, kemp tady pro mě skončil, stejně jako závody a teď bude za úkol dát se zdravotně do kupy.

Jak se to přihodilo? Viděl jsem chvat, kdy Nikiforov padl na vás a vy na to rameno...
Začalo to tím, že jsem byl dost zpomalený a věděl jsem, že nesmí ten úchop, co chytil a jakmile to udělal, vletěl do chvatu a já spadl přímo na rameno a vyhodil si ten klíček. To jsem prostě zachrápal, do toho jsem ho neměl vůbec pouštět. Celkově nebyl úplně dobrý nápad absolvovat dva turnaje v řadě, protože tenhle týden jsem byl fakt hodně unavený. To shazování pro mě bylo mnohem náročnější, než to první a měl jsem asi dát tělu pohov a zvolit nějaký další turnaj. Chtěl jsem tady v Paříži startovat za každou cenu, chtěl jsem se zase vrátit po pěti letech na jeden z nejkrásnějších turnajů a bohužel to nebyl dobrý nápad.

Musíme to brát tak, jak to je a dát hlavu vzhůru a dát se do kupy. Připravit se na další turnaje. Pravděpodobně bych měl startovat za dva měsíce na grand prix v Antályi a následně na mistrovství světa v Kataru, to pro mě bude priorita.

Čtěte také

Teď budete mít hodně času na odpočinek, protože jestli se potvrdí diagnóza, tak to vypadá na čtyři až šest týdnů. Můžete alespoň nějak cvičit i s tímto zraněním?
Bude se dát něco cvičit, rozhodně to nebudou ruce, ale něco vymyslíme a budeme pokračovat v přípravě. Musím dát stoprocentně do kupy tohle a pak se budu moct vrátit do kimona. To je jasný, že mě to mrzí, protože člověk si vzal do hlavy, čeho chce dosáhnout a čeho chce dokázat. Tím, jak začal loňský rok, kdy jsem se zranil v Paříži na přípravném kempu s Rinerem, tak začal letošní rok stejně, když jsem se zranil při závodě. Samozřejmě mě to mrzí, ale člověk musí dát hlavu vzhůru a vzít to, tak jak to je a udělat maximum proto, aby zase povstal.

autoři: Petr Kadeřábek , rej
Spustit audio

Související