‚Nádherná atmosféra, reklama na český fotbal.‘ Chválí fanoušky po finále poháru Trpišovský a Priske

4. květen 2023

Vítězství na hřišti, vítězství na tribunách. Takové bylo z pohledu fotbalové Slavie finále domácího poháru. V derby proti Spartě nastoupila na jejím stadionu, lístky ale organizátoři rozdělili oběma klubům rovnoměrně, a tak to během finálového zápasu mnohdy vypadalo, že na Letné je doma Slavia. Sešívaní vyhráli 2:0 a podporu fanoušků si pochvaloval i trenér Jindřich Trpišovský.

„Slávističtí fanoušci byli nepředstavitelní. Po tom, když přišel dolů z tribuny si se mnou popovídat táta, tak říkal, že nečekal, že budou víc slyšet fanoušci Slavie než Sparty. Cítili jsme se tady jako doma a fanoušci nám rozhodně pomohli,“ přiblížil pro Radiožurnál Sport atmosféru pohárového finále záložník Slavie David Douděra.

Fanoušci Slavie vytvořili tak fantastickou kulisu, že se dokonce autor vítězné branky Douděra cítil jako na domácím stadionu. „Jednoznačně jsem měl pocit, že jsem v Edenu.“

Se svým spoluhráčem souhlasil i brankář Ondřej Kolář: Běžně si nevšímám, co předvádějí naši fanoušci, ale tentokrát jsem si to užíval celý zápas. Koukal jsem na jejich chorea, přistihl jsem se, že i chorály jsem pokřikoval s nimi. Vážíme si toho, že nám vytvořili domácí atmosféru.

Pochvala od trenérů

Organizátorem utkání byla fotbalová asociace, oba týmy tak měly stejné množství lístků. Už před zápasem bylo jasné, že jsou na programu dva souboje, jeden na hřišti a druhý na tribunách.

„Podpora fanoušků byla povzbuzující, ale zároveň i hodně zavazující. Nám se podařilo zvítězit na hřišti, jim zase na tribunách,“ říká o dvojitém vítězství trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Pochvalu ale zaslouží i příznivci Sparty. Možná, že jich bylo slyšet o něco méně, ale jejich choreografie byly stejně nápadité jako ty soupeřovy a celkový dojem ze zápasu byl pro oko i ucho diváka naprosto fantastický. O to víc pak potěšilo i to, že se derby obešlo bez rvaček na hřišti a v hledišti. Emoce se udržely v rámci mezí.

„Panovala nádherná atmosféra. Fanoušci obou táborů odvedli skvělou práci a i díky nim to byl krásný zápas, krásné finále. Doufám, že to je správná reklama na český fotbal,“ smekl před fanoušky sparťanský kouč Brian Priske.

Slavia tak díky výhře 2:0 posedmé v samostatné historii získala domácí pohár a nadále drží 100 procentní bilanci při finálových účastech v této soutěži.

autoři: Vojtěch Šilhan , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás