Na olympiádě v Pekingu chci vylepšit svůj výkon z Pchjongjangu. Moc se těším, říká rychlobruslařka

Hostem sportovní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je nejlepší česká rychlobruslařka na krátkou vzdálenost Michaela Hrůzová, která se nominovala na olympijské hry v Pekingu. Proč jsou v short-tracku nejlepší reprezentantky asijských zemí? Jaký je rozdíl mezi short-trackem a long-trackem? Která disciplína má větší a lepší zázemí? Jak probíhají závody v short-tracku? A jak je při nich důležité štěstí? Poslechněte si celý rozhovor!

Ty máš za sebou olympiádu v Pchjongjangu, na které jsi v 19 letech obsadila 24. místo. Bylo pro tebe toto umístění velkým úspěchem?

Byl to pro mě velký úspěch. Byla to moje první olympiáda a moc jsem od toho neočekávala. Tím, že jsme dojela čtvrtá ve své jízdě, jsem se umístila na celkovém 24. místě, což byl velký úspěch. 

Je běžné, že se tam vyskytují tak mladé holky?

Bylo nás tam víc a jedna německá závodnice tam byla snad už v 17 letech. Pár mladých závodnic tam bylo.

Čtěte také

Tvoje druhá olympiáda je za dveřmi. Jak těžké bylo kvalifikovat se na tu první a na druhou?

Kvalifikace na první olympiádu byla obrovským splněným snem. Letos už bylo jen na mně, jestli to dokážu potvrdit. Na závodech jsem si vedla dobře a pohybovala jsem se kolem 25. místa. Kvalifikuje se nás 36, takže to bylo docela s přehledem. 

S čím do Pekingu jedeš?

Chci si vylepšit umístění z Pchjongjangu a mít dobrý pocit z toho, že jsme do toho dala všechno. Moc se těším. 

Neodrazuje tě aktuální covidová situace?

Je to nepříjemné, ale tím, že v tom dva roky závodíme, tak jsme na to zvyklí. Bude to smutnější, jestli tam nebudou fanoušci, ale i tak si to užiju. 

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související