Mikolanda: Klobouk dolů před Guardiolou, jak dokázal ukočírovat čtyřicet egomaniaků v týmu

26. květen 2023

Ještě několik otázek nezodpověděla aktuální sezona Premier League, kterou o víkendu čeká poslední hrací kolo. Jak dopadne souboj o záchranu mezi Evertonem, Leicesterem a Leedsem? Kdo si na poslední chvíli zajistí účast v Evropské konferenční lize? Co bylo událostí roku? Nejen to, ale celou sezonu v posledním díle pořadu S mikrofonem do Anglie hodnotí experti Martin Minha, Jan Pěruška a Petr Mikolanda. 

Proč by Petr Mikolanda hned po hvězdném Haalandovi označil jako nejlepšího útočníka sezony Marcuse Rashforda z Arsenalu? „Haaland je jasný, ale Rashford je číslo jedna pro Manchester United, protože stejně jako Saka pro Arsenal, tak Marcus byl ofenzivním tahounem United,“ tvrdí bývalý hráč West Hamu a expert Radiožurnálu Sport. 

Manažer roku? „Není pochyb o Guardiolovi, protože nejenom, že za posledních třináct let byl nejhůře třetí ve všech evropských soutěžích, kde byl, udělá titul, jde do finále Ligy mistrů, jde do finále poháru. Navíc dokáže ukočírovat čtyřicet egomaniaků v týmu, klobouk dolů,“ oceňuje šéfa střídačky Manchesteru City Mikolanda. 

Co stálo za poklesem formy Tottenhamu v jarní části soutěže? Kdo z obránců Premier League bavil fotbalové experty Radiožurnálu Sport během aktuální sezony? Čím uchvátil Martina Minhu brankář Arsenalu Aaron Ramsdale? Poslechněte si poslední díl pořadu S mikrofonem do Anglie v letošní sezoně, kterou experti důkladně bilancují.

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související