Martin Procházka: Každým zápasem na turnaji se hra českého týmu zlepšuje a věřím, že čtvrtfinále zvládneme

Čeští hokejisté si po hubeném vítězství 1:0 nad Finskem zajistili postup do čtvrtfinále a úterní utkání s USA již jen rozhodne o tom, zda svěřenci trenéra Jalonena skončí v základní skupině B na druhém nebo třetím místě. Co se hokejovému expertovi Martinovi Procházkovi líbilo na hře českého týmu proti USA? Své postřehy přidá i reportér František Kuna. Poslechněte si celou Čistou hru přímo z Tampere!

Graduje forma českého týmu směrem k blížícím se rozhodujícím utkáním na šampionátu?

Vypadá to tak. Ten obranný styl, který hrajeme, tam má sice okénka, ale celkově se hra zlepšuje. Sice nám včera nefungovaly přesilovky, ale kluci mají ještě dostatek času to vylepšit. 

Čtěte také

Velmi příjemným překvapením turnaje jsou výkony Švýcarska. Co na jejich putování šampionátem říkáš?

Hrají velice rychlý, atraktivní hokej. Jejich výsledky jsou dost přesvědčivé, oni kombinují v obrovské rychlosti. Kromě utkání s Kazachstánem, kde se trochu trápili, byli vždy dominantním týmem a po zásluze vyhráli skupinu.

Budou čeští hráči ve čtvrtečním čtvrtfinále považování za favorita?

Myslím si, že tentokrát by jsme do klíčového zápasu nemuseli jít úplně jako favorité a mohlo by nám to svědčit. Kluci se nedostanou pod takový tlak a lze říct, že jsme rovnocenným soupeřem se Švýcarskem, Dánskem nebo Kanadou.  

Co očekává od duelu o druhé místo v základní skupině mezi Českem a Finskem Martin Procházka? Poslechněte si celou Čistou hru a navnaďte se na play off letošního hokejového šampionátu. Utkání s Finskem od 19:20 v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport komentují František Kuna a Petr Kadeřábek! Už v 18:30 začíná předzápasový speciál, kde bude dnes hostem Patrik Eliáš!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související