Mám rád energické trenéry, kteří u hřiště lítají jako lev v kleci, přiznává Mikolanda

Kdo zastaví slavnou éru Manchesteru City? Co se děje na Stamford Bridge, kde stále hledají nového manažera? Experti Martin Minha, Petr Mikolanda a Jan Pěruška důkladně rozebírají šlágr mezi Manchesterem City a Arsenalem, který Citizens vyhráli 4:1 a v tabulce se výrazně přiblížili Gunners. Co se rozjíždí v Anglii za projekt, který má pomáhat hráčům, kteří předčasně končí s fotbalem po akademii? Je tady pro vás další díl pořadu S mikrofonem do Anglie. 

Proč trenéři klubů v Premier League tak často sedí na chladícím boxu na lahve?

„Mám to úplně stejné. Pokud přijdu někam na hřiště a kouknu se, jak malou výběhovou zónu pro sebe mám, tak si říkám, že mě to tady neudrží. V devadesáti minutách se snažím hráčům předat energii, protože na hřišti už nejseš. Nesmíš vedle sebe mít asistenta, který u tebe stojí déle než pět vteřin. Tak to v Premier League chodí. Musíš tam být lev v kleci. Energické trenéry mám rád, naopak ty, co celou dobu sedí na střídačce mezi asistenty moc nemusím,“ vysvětluje Petr Mikolanda.

 Slaví se 100 let od otevření Wembley. Co zajímavého o anglickém fotbalovém svatostánku se dozvíte od Jana Pěrušky? Newcastle United už jsou blízko jisté účasti v Lize mistrů, co na to říkají experti? Jaké zápasy kromě šlágru mezi Liverpoolem a Tottenhamem si nesmíte nechat ujít v 34. kole Premier League? Na to vše a mnohem víc odpoví pořad S mikrofonem do Anglie. 

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související