Kulhavý o Giru, zážitcích s Ježkem a současném MTB. Poslechněte si olympijského šampiona

Do studia Radiožurnálu Sport zavítal olympijský šampion z Londýna Jaroslav Kulhavý. Slavný biker v pořadu Kilometry Jiřího Ježka popisoval současný boom gravelu, ale také jak často se dostane ke sledování právě probíhající Giro d'Italia. Na co se chystá na blížící se Světový pohár v Novém Městě na Moravě? Co mu dala loňská zkušenost z terénního triatlonu? Poslechněte si v oblíbeném běžecko-cyklistickém pořadu.

Jardo, sleduješ aktuální vývoj Gira?

Sleduji to. Viděl jsem dvě etapy. Zrovna jsem viděl, když útočil Pogačar a nedařilo se mu to. Přehled mám určitě, ale času je málo. Nám se totiž blíží další akce, kterou je Světový pohár horských kol v Novém Městě na Moravě. Každopádně se to snažím sledovat. Tour de France pak bude určitě ještě zajímavější. Půjde tam o to, zda bude Pogačar unavený nebo ne.

Co Jaroslava Kulhavého v současné době nejvíc zaměstnává?

Řekl bych, že úplně všechno. Po roce v terénním triatlonu jsem se vrátil na horská kola. Do mého týmu jsme nabrali mladé závodníky. Výrazně jsme to podpořili. Abych se jim mohl věnovat, stejně tak jako partnerům, tak jsem se vrátil k bikům. Užil jsem si Cape Epic, kde jsem startoval v čistě českém týmu s Filipem Adelem. Snažil jsem se připravit na co nejlepší výkon, ale po pěti dnech jsem si po lehčím pádu zlomil klíční kost. Sebralo mi to hodně času dělám i další projekt na Čeladné. Snažím se i vozit na kole v rámci návratu po zranění.

Kolik času nyní strávíš na tréninku oproti rokům, kdy jsi byl na úplném vrcholu?

Po návratu z Afriky je to tak průměrně nula až jedna hodina na tréninku. Moc toho nebylo. Vždy jsem byl ale v relativně velkých objemech, takže tu vytrvalost mám možná danou. Snažím se občas už přeskakovat rovnou k té kvalitě.

Související