Kdo místo Schicka nastoupí proti Polsku v útoku? Formu mají Čvančara, Kuchta i Hložek

Čeští fotbalisté pokračují v přípravě na vstup do kvalifikace mistrovství Evropy. V úvodních dvou zápasech národnímu týmu bude chybět zraněný kanonýr Patrik Schick, trenér Šilhavý ale v ofenzivě má z čeho vybírat. O premiérovou šanci v reprezentačním áčku si svými výkony říká třeba nováček Tomáš Čvančara. Ve Spartě totiž vytvořil úderné duo s Janem Kuchtou a dohromady dali v této sezoně už šestadvacet soutěžních branek. Kdo dostane šanci v pátečním duelu s Polskem?

Kuchta s Čvančarou se sehráli a národnímu týmu určitě můžou pomoci. Nevím, jak to Jarda Šilhavý bude stavět, jestli s jedním nebo dvěma útočníky. Každopádně ve formě, ve které momentálně jsou, tak to je příslib k tomu, že se můžou v reprezentaci prosadit,“ říká historicky druhý nejlepší střelec české reprezentace Milan Baroš.

Čtěte také

Při absenci Patrika Schicka můžou na uvolněnou pozici útočné jedničky pomýšlet i další hráči. Ve výběru kouče Šilhavého je olomoucký Mojmír Chytil nebo Schickův klubový spoluhráč Adam Hložek, který se po slabším rozjezdu začíná v Leverkusenu prosazovat. 

Skok do Bundesligy je hodně těžký. Adam už našel sám sebe, adaptoval se v týmu a jeho role bude stále významnější a branky střílet bude, myslí si někdejší záložník národního týmu Jan Polák.

První utkání kvalifikační skupiny čeká české fotbalisty v pátek 24. března ve 20:45. Hraje se v pražském Edenu a Radiožurnál Sport nabídne přímý přenos celého utkání. 

autoři: Lukáš Michalík , rej
Spustit audio

Související