Jaká byla kariéra švýcarského elegána na kurtu i mimo něj? Poslechněte si medailon Rogera Federera

20. prosinec 2022

Snad každý by chtěl na kurtu vypadat jako on. Pohybovat se elegantně, při zápase se skoro nezapotit. Hrát jako Roger Federer. Právě tento Švýcar ale letos spoustu tenisových fanoušků, hráčů či trenérů rozesmutněl, v roce 2022 totiž definitivně ukončil profesionální kariéru. Federer se opakovaně zkoušel vrátit k zápasům, snil ještě o účasti ve Wimbledonu, ale kvůli potížím s operovaným kolenem už se tam v červenci představil jen jako speciální host slavnostního ceremoniálu.

Jeden velký comeback se mu ale v závěrečné fázi kariéry podařil. Před šesti lety se díky skoro půlroční přestávce dokázal zbavit zdravotních problémů natolik, že oproti dřívějším očekáváním výrazně rozšířil už tak fantastickou sbírku největších trofejí. S jedním z nejlepších sportovců všech dob tehdy promluvil i reportér Radiožurnálu Sport Jaroslav Plašil. V rámci konferenčního hovoru přišla řeč na českou tenisovou školu, slavné hráče i trenéry, a také na vzpomínky na Prahu.

Čtěte také

Poslechněte si, co všechno gentleman ze Švýcarska prozradil tenisovému reportérovi Radiožurnálu Sport. Co o něm říkají čeští tenisté a trenéři? Jakou pověst má ve sportovním prostředí? Navnaďte se medailonkem na poslech celé série o knize Živý mýtus Roger Federer, která je dostupná k poslechu na sport.rozhlasmujRozhlas.

autoři: Jaroslav Plašil , rej
Spustit audio

Související