Italská Anterselva nezklamala. Využijí čeští biatlonisté zimní kulisu ke skvělým výkonům? Poslouchejte přímé přenosy ze všech závodů na Radiožurnálu Sport

21. leden 2023, aktualizováno

Biatlonisté se v aktuální sezoně Světového poháru konečně dočkají závodů v zimních kulisách. Ve vysoko položené italské Anterselvě panují tradiční podmínky pro druhou polovinu ledna. Jak to bude svědčit českým reprezentantům? Prohlédněte si harmonogram závodů a užijte si přímé přenosy na Radiožurnálu Sport. V místě dění máme reportéra Jana Suchana.

Do Anterselvy kvůli aklimatizaci vyrazil český tým už v neděli po skončení posledního závodu v Ruhpoldingu. Sněhové podmínky jsou v italském středisku skvělé, což se o předchozích zastávkách Světového poháru rozhodně říct nedalo. Italskou závodní štaci má v oblibě i Lucie Charvátové, pro kterou maximem mezi elitou stále zůstává třetí místo ze sprintu na světovém šampionátu v Anterselvě v roce 2020.

„Ráda se sem vracím, je to pro mě už takový druhý domov. Trávíme tady hodně času i během letních soustředění. Přijde mi, že už tady znám všechny stromy v lese. Když tady vždy projíždím kolem cíle, tak si vzpomenu, jak dramatický pro mě byl dojezd během mistrovství světa,“ přiznává česká reprezentantka.

Biatlonistka Markéta Davidová skončila po dvou střeleckých chybách šestá ve stíhacím závodě Světového poháru v Anterselvě a posunula se oproti startu o deset míst. Michal Krčmář minul tři terče a doběhl sedmnáctý. Závod mužů ovládl jasně lídr průběžného pořadí Nor Johannes Thingnes Bö, mezi ženami triumfovala Němka Denise Herrmannová-Wicková.

V neděli program závodů zakončí štafety.

PROGRAM ZÁVODŮ SP ITÁLIE

Čtvrtek 19. 1. – 14:30 – sprint žen
Pátek 20.1. – 14:30 – sprint mužů
Sobota 21. 1. – 13:00 – stíhací závod žen
Sobota 21. 1. – 15:00 – stíhací závod mužů
Neděle 22. 1. – 11:45 – štafeta žen
Neděle 22. 1. – 14:30 – štafeta mužů

V italské Anterselvě nechybí ani náš reportér Jan Suchan. Ve vysílání Radiožurnálu Sport se tak můžete těšit na přímé přenosy a živé vstupy z další zastávky Světového poháru. Tak si nás nalaďte a držte palce českým reprezentantům.

autoři: Jan Suchan , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás