Hokejisté Olomouce zastavili vítěznou jízdu Litvínova. Po zápase se na ledě strhla hromadná rvačka

23. říjen 2023

Litvínovští hokejisté nerozšíří svou sérii jedenácti extraligových výher v řadě. Do cesty se jim ve 13. kole extraligy postavila Olomouc, která na domácím ledě vyhrála 2:1. Zápas okořenila hromadná bitka po závěrečné siréně. Extraliga má za sebou úvodní čtvrtinu ročníku.

„Se to popralo. Jeli jsme ke střídačce a rvalo se to tam víckrát. Je to hokej a stává se to,“ mávl rukou nad hromadnou bitkou na konci zápasu litvínovský útočník Ondřej Jurčík.

Rozhodčí po siréně dodatečně rozdali ještě 26 trestných minut. Samotný zápas přitom nijak vyhrocený nebyl. „Během zápasu se hrál tvrdý hokej a na konci se to semlelo. Všechny emoce šly ven a víc bych v tom nehledal,“ dodává Jurčík.

Během hry se vylučovalo jen třikrát a k velkým strkanicím nedocházelo. Olomouckého útočníka Jana Bambulu proto vyhrocený závěr překvapil: „Šel jsem slavit výhru a najednou se tam mlátili. Určitě si to nebudeme přenášet do dalších zápasů. Chtěli jsme si podat ruce, bohužel to nevyšlo.“  

Rozhodčí pro jistotu hráčům doporučili, ať si raději nepodávají se soupeřem ruce. Každý tým se tak odklidil do kabin. „Nikdy jsem to nezažil. Vlastně jen při covidu, kdy to bylo nařízeno. Mela byla velká, bylo to dlouhé a rozhodčí neví, zda tam nemá nějakou zlost, kterou by to mohlo odstartovat znova. Takže rozhodčího chápu,“ uzavírá Bambula.

Díky jeho vítězné trefě Olomouc přerušila litvínovskou sérii jedenácti výher v řadě.

autoři: Lukáš Kaleta , rej
Spustit audio

Související

Sledujte nás