‚Cítila jsem se vedle něj jako trpaslík.‘ Judista Krpálek se setkal se svými fanoušky na akci Urban Challenge

2. říjen 2023

Už potřetí přijal judista Lukáš Krpálek žádost o zařazení do projektu Radiožurnálu Olympijský rok. V něm reportéři mapují přípravu sportovců před hrami, které se uskuteční příští rok v Paříži. Lukáš Krpálek zatím bojuje o to, aby se na své čtvrté olympijské hry kvalifikoval. Ale ani během tvrdé přípravy a objíždění závodů nezapomněl na své příznivce a propagaci juda.

Od první chvíle, co se Lukáš Krpálek vydal mezi děti na akci Urban Challenge, byl doslova v obležení. Vyhověl snad každé žádosti o podpis nebo společnou fotku. A nebylo jich vůbec málo. Přitom ani ne před 12 hodinami přiletěl ze soustředění v Japonsku.

Vyfotit se s Lukášem Krpálkem nechtěly jen děti, ale i jejich učitelé a učitelky, které děti na sportovní akci v pražských Letňanech přivedli. „Cítila jsem se vedle něj jako trpaslík. Je velmi příjemný, děti za ním běhají,“ usmívá se paní učitelka.

„Já jsem rád, když ta děcka jsou takhle z toho nadšená, jdou si pro podpis a chtějí se vyfotit. Je hrozně důležité děti motivovat k tomu, aby sportovaly, aby se hýbaly a aby si takovéto věci užívaly,“ říká Krpálek.

Na Urban Challenge je spousta stánků, ale když se dětí ptali, co je bavilo nejvíc, tak většina říkala judo a stánek „Krpálek Akademie“.

„Bylo to částečně plánované, abych se tady ukázal. Je hezké slyšet, že je to takhle baví,“ dodává Krpálek, kterého chvíli poté zasypaly další požadavky o podpisy.

„Je to člověk, který něco dokázal a beru ho jako vítěze. Přijde mi sympatický a hodný,“ charakterizovaly děti dvojnásobného olympijského vítěze a protagonistu projektu Olympijský rok.

autoři: Petr Kadeřábek , job , rej
Spustit audio

Související