Charitativní akce Sokolský běh pro Ukrajinu potrvá až do neděle. Zapojit se může kdokoliv

9. březen 2022

Vlna podpory pro lidi zasažené válkou pokračuje a zapojit se mohou i posluchači Radiožurnálu Sport. Jednorázová charitativní akce Sokolský běh pro Ukrajinu má už i mezinárodní rozměr. „Běh je jedinečný v tom, že se lidé zapotí a musí pro to něco udělat. Není to jen o poslání financí. Symbolicky běžíme válkou zmítané Ukrajině naproti. Oslovili jsme spoustu sportovců i ze zahraničí a už nám chodí zdravice, že se do běhu zapojí,“ vysvětluje Marek Tesař z organizačního týmu.

Kromě hobby sportovců se do charitativní akce zapojují i vrcholoví atleti. Na škvárový ovál do Riegrových sadů v Praze dorazila i finalistka olympijského závodu na 1500m v Tokiu Kristiina Mäki. „Je mi to blízké hlavně z pohledu ukrajinských sportovců, protože některé znám a závodím s nimi. A momentálně musí řešit úplně jiné starosti. Sleduji to především přes sociální sítě u Olgy Lyakové, která má asi o tři měsíce mladší holčičku než já,“ pozoruje napjatou situaci i z pohledu matky česká mílařka.

Sokolského běhu pro Ukrajinu se může zúčastnit kdokoliv až do neděle 13. března. Stačí si zakoupit startovní číslo a už je na každém, kolik kilometrů uběhne. 

autoři: Jakub Marek , rej
Spustit audio

Související