Čeští fotbalisté na Švédy vyrukují bez kanonýra Schicka a s poslepovanou obranou. Jaké jsou jejich šance na postup?

Česká fotbalová reprezentace na srazu před klíčovým barážovým duelem proti Švédsku počítá další absence. V bitvě o světový šampionát do Kataru se ve čtvrtečním zápase nepředstaví hvězdný útočník Patrik Schick, což je velká rána pro trenéra Jaroslava Šilhavého. Fotbalový magazín tentokrát jako debata našich reportérů i s jedním z našich nejlepších českých kanonýrů Horstem Sieglem přiblíží šance českého celku na úspěch v baráži o MS. Poslechněte si Speciál Radiožurnálu Sport!

„Naděje na start Schicka v baráži není úplně pryč, protože podle trenéra národního týmu existuje domluva s jeho klubem Bayernem Leverkusenem, že v případě postupu Česka přes Švédsko by v případném dalším barážovém duelu proti Polsku mohl reprezentaci posílit,“ zmiňuje fotbalový reportér Jan Suchan. 

Čtěte také

V nominaci došlo ale i k dalším změnám, protože ze zdravotních důvodů se omluvil brankář Jiří Pavlenka. Dodatečnou pozvánku tak dostali nováčci útočník Václav Jurečka a brankář Milan Heča. Šilhavý nebude řešit jenom to, kterého "zabijáka" nasadit na hrotu, ale ještě větší problémy bude mít se složením obrany. Chybět budou Coufal, Čelůstka, Kalas a Bořil, po dlouhodobých zraněních se naopak mohou vrátit Hovorka, Kúdela a Novák. „Absence defenzivních hráčů je veliká, de facto se jedná o dvě chybějící čtyřky obránců. Jednou z variant by mohlo být nasazení Holeše a nováčka v reprezentaci Ladislava Krejčího mladšího,“ přemýšlí o alternativách trenéra Šilhavého bývalý postrach obránců Horst Siegl. 

V české lize se neřeší jen souboj o titul mezi Slavii a Plzní, ale i návrat Lukáše Provoda právě do kádru Pražanů. Pětadvacetiletý záložník se do sestavy vrátil v nedělním zápase 26. kola proti Českým Budějovicím po dlouhých 10 měsících. V jeho loňské životní sezoně se blýskl i prvním reprezentačním gólem proti Belgii. „Chci poděkovat všem fanouškům, protože jsem cítil obrovskou podporu. Po celou dobu těch deseti měsíců mě různě zmiňovali, teď jim na oplátku budu chtít rozdávat radost na hřišti,“ plánuje záložník Slavie Praha.

Poslouchejte Radiožurnál Sport ve čtvrtek 24. března, kdy nabídneme přímý přenos z klíčového barážového utkání ve Švédsku i s komentářem našich reportérů. Výkop je naplánován na 20:45.

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související