Česká fotbalová reprezentace zabojuje o účast na MS. Zvládnou svěřenci trenéra Šilhavého baráž?

Jak náročná byla cesta českých fotbalistů v kvalifikaci o světový šampionát? Věří si svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého na prvního barážového protivníka ze Švédska? Jaký systém bude mít po vyloučení Ruska závěrečný souboj o vstupenku do Kataru? Poslouchejte Radiožurnál Sport každý den od 8:20 a nepřijdete o žádnou důležitou informaci z českého tábora.

Čtěte také

Česká fotbalová reprezentace se na mistrovství světa probojovala naposledy v roce 2006 a nyní má další šanci, jak se prosadit mezi elitou. Po třetím místě v kvalifikační skupině, ale hlavně díky úspěšnému působení v Lize národů čeká svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého  v ideálním scénáři barážové dvojutkání. První překážkou českých fotbalistů bude 24. března výběr Švédska a v případě vítězství narazí o pět dní později na Polsko.

Švédům kvůli karetnímu trestu bude chybět hlavní hvězda Zlatan Ibrahimovič, naopak v české nominaci nechybí kanonýr Patrik Schick. Start kanonýra Bayernu Leverkusen a opory národního týmu je po měsíčním zranění lýtka nejistý, každopádně pokud nastoupí, tak šance českých fotbalistů na postup rázem stoupnou.

Tento týden seriál Radiožurnálu Sport nahlédne pod pokličku české fotbalové reprezentace, která se chystá na vyvrcholení boje o postup na světový šampionát do Kataru.

autor: rej
Spustit audio

Související