České hokejistky se v Pekingu hodlají porvat o cenný kov. Turnaj startují duelem s Čínou

Trenér českých hokejistek Tomáš Pacina hlásí z Pekingu, že se jeho tým porve o cenný kov.  Historicky premiérový duel českého týmu pod pěti olympijskými kruhy má úvodní buly ve čtvrtek 3. 2. v 5:10 českého času. Jak dopadl poslední zápasový test v samotném dějišti her? Vnímají už české hráčky olympijskou atmosféru?

Poslouchejte olympiádu ŽIVĚ od pátku 4. února každý den od 2:00 do 15:00 na Radiožurnálu Sport a odebírejte náš podcast Olympijské rozhovory.

Už jen pár hodin dělí české hokejistky od premiérového startu na olympijském turnaji. V úvodním duelu skupiny B vyzvou v 5:10 hod. českého času domácí výběr Číny.

Čtěte také

Úvodní buly zápasu se blíží, přesto české reprezentantky olympijskou atmosféru nikterak extrémně neprožívají. Stejně tak i kouč ženského výběru Tomáš Pacina.

Soustředíme se hlavně na to, abychom byli zdraví a kvalitně trénovali. Řešíme především sestavu, kdo bude hrát s kým a kdo má nejlepší formu. Zatím necítím, že bychom byli na olympijských hrách, ale určitě to přijde.“

Lepší, než jsme čekaly

Hokejistky absolvovaly v dějišti her výživné hodinu a půl dlouhé tréninky na ledě a ve volných chvílích se zaměřily na taktickou stránku hry. Že se finálová příprava před ostrým startem do turnaje podařila, potvrdil i zápasový test v Pekingu, ve kterém český tým porazil papírově silnější soupeřky ze Švédska 5:3.

Čtěte také

„Zvedlo nám to hodně sebevědomí a ukázalo, že jsme na tom lépe, než jsme samy čekaly. Takže nezbývá než jen pokračovat v té práci, kterou děláme,“ neskrývala radost brankářka Klára Peslarová.

Má česká ženská hokejová reprezentace na olympijských hrách větší šanci na zisk medaile než ta mužská? „Dvě medaile pro Kanadu a USA jsou už v podstatě zabrané. Vyhrát medaili na turnaji je tak nesmírně těžké, není to ale nemožné,“ vzkazuje domů trenér Tomáš Pacina.

Živý přenos poslouchejte ve čtvrtek 3. 2. v 5:10 českého času na Radiožurnálu Sport.

Nenechte si ujít olympijskou atmosféru, i když budete tou dobou zrovna v práci nebo na cestách, a poslouchejte sport na Radiožurnálu Sport. Naladíte nás na digitálních rádiích DAB+, na internetu nebo v televizní síti DVB-T2. A poslouchat Radiožurnál Sport můžete jednoduše také ze svého mobilního telefonu nebo tabletu v aplikaci mujRozhlas. Tam najdete také kompletní audioarchiv našeho vysílání.

autoři: Petr Kadeřábek , rej
Spustit audio

Související