Budějovičtí fotbalisté získali posilu pro nadcházející sezonu, vrací se útočník Zdeněk Ondrášek

26. červen 2023

Profesionální fotbalisté už mají po dovolené. Hráči Dynama České Budějovice i Silonu Táborsko se začali připravovat na nadcházející sezonu. Budějovický klub do ní vstoupí s novou posilou – útočníkem Zdeňkem Ondráškem. Ten už naskočil do přípravného utkání ve Strakonicích a připsal si první gól.

Zdeněk Ondrášek se vrací do Dynama po jedenácti letech. Čtyřiatřicetiletý útočník má za sebou angažmá v Norsku, Polsku, USA nebo třeba v Rumunsku. Do Budějovic přichází jako volný hráč. „Těším se strašně moc, také celá moje rodina, i když samozřejmě víme, že první týdny nebudou jednoduché,“ říká.

Útočník má na kontě sedm startů za českou fotbalovou reprezentaci a dva vstřelené góly. V kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2019 rozhodl jako střídající hráč souboj s Anglií. A góly od něj očekávají i trenéři Dynama Nikl se Zápotočným.

Zdeněk Ondrášek si zatím dal jasný cíl – adaptovat se v novém působišti a zajistit, aby se dobře cítili i členové jeho rodiny. Smlouvu s budějovickým klubem podepsal do 30. června 2025.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související