Bývalý fotbalový reprezentant Jiří Kladrubský teď působí jako hrající trenér u budějovického béčka

28. květen 2023 11:17

Jiří Kladrubský pokračuje ve fotbalovém prostředí i po skončení aktivní kariéry. Kopačky do skříně ještě neuklidil. U B-týmu Dynama České Budějovice působí jako hrající trenér. Dokonce pomáhal vybudovat tréninkové centrum jihočeského klubu.

B-tým budějovického Dynama, který hraje třetí ligu, má podle něj dobré podmínky pro tréninky. „Myslím, že jenom ty nejlepší. Máme k dispozici travnatou plochu i umělou trávu, takže podmínky jsou jedny z nejlepších v republice,“ říká.

Jiří Kladrubský plynule přešel z hráčské role do role hrajícího trenéra. Na hřiště se ale prakticky nedostane. Klub ho má jako pojistku. Kdyby se třeba neočekávaně sešla zranění, Jiří Kladrubský je připravený do třetí ligy naskočit. Zároveň je i asistentem trenérů Zápotočného a Nikla u A-týmu.

Na lavičce jako trenér B-týmu si často říká, že třetiligové zápasy by zvládl. „Někdy bych tam chtěl jít, ale smyslem B-mužstva je, aby kluci sbírali zkušenosti, to jinde než v zápasech nejde. Samozřejmě se snažím poradit, jak bych to řešil já, a je na nich, co si z toho vezmou,“ komentuje.

Motivací proč udržovat B-tým minimálně ve třetí lize je pro Dynamo několik. Patří mezi ně i šance pro hráče áčka, kteří se po zranění vracejí do formy. „Tahle nabídka pro trenéry tam je, ale spíše je to nastavené tak, že do tréninku chodí kluci z béčka do áčka. Trenéři si je vytahují, což je motivace. Béčko se tu roky bralo jako odpad, ale to se změnilo a je to i cesta pro kluky z akademie,“ dodává Jiří Kladrubský.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související