Na fotbalovém turnaji týmů základních škol poprvé předvedli své umění i žáci malotřídek

29. květen 2023

Do krajského kola fotbalového turnaje základních škol, který se už 24 ročníků jmenuje McDonald's Cup, pořadatelé premiérově zapojili i malotřídky. V jihočeském Písku se ve třech kategoriích utkalo 26 týmů.

„Je to velká změna. Malotřídky byly doplněny z toho důvodu, aby se McDonald's Cup otevřel i školám, které nemají standardní rozložení tříd,“ řekl za organizátory Zdeněk Novotný.

I při žákovském turnaji je na co koukat. „Spousta gólů byla překrásných, nejsou výjimkou góly z poloviny hřiště, do šibenice. Je fantastické to vidět. Přijde mi, že každý rok jsou hráči a hráčky lepší a lepší,“ potvrdil Zdeněk Novotný.

Vítězem kategorie A se stal tým základní školy v Čimelicích. „Bylo to parádní. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli a že jsem dal alespoň jeden gól. Vůbec jsem nevěřil, že vyhrajeme,“ pochvaloval si malý fotbalista Lucas Dáňa.

Radost měl i trenér František Pavlíček. „Pro nás to byla výzva už od prvního kola. Stály proti nám sportovní školy z Písku, týmy z měst Protivín a Milevsko, takže pro nás jako obec Čimelice je to neskutečný úspěch. Rádi se pojedeme poprat na celorepublikové finále,“ dodal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související